Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Luka Kalmeta i Zdravko Barbaroša privedeni zbog iznude

Autor: Z L

24.04.2009. 22:00
Luka Kalmeta i Zdravko Barbaroša privedeni zbog iznude

Foto: Filip BRALA



57-godišnji vlasnik hotela “President” Zdravko Barbaroša i 32-godišnji Luka Kalmeta, poznat po nastupima u borilačkim sportovima, privedeni su danas istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate i iznude. Žrtva ovog dvojca bio je 22-godišnji Marko Francuzović, koji je Barbaroši za usluge u hotelu ostao dužan oko 8.000 kuna. Osnovno se sumnja da je Brabarošao poticao, a Kalmeta provodio iznudu od Francuzovića.
I Barbaroša i Kalmeta smatraju se “kontroverznim poduzetnicima”. Barbaroša se već spominjao u okolnostima iznude, ali ne kao iznuditelj već žrtva iznude još jednog “kontroverznog” poduzetnika, nogometnog menadžera Siniše Šoše, poznatog po transferima Ante Rukavine i Ivice Olića. Barbaroša je  2003. godine optužio Šošu i njegove pomagače za iznudu 9 milijuna kuna, a u priču je uključio Milu Paraća i Novicu Petrača. Prošle je godine, međutim, Barabaroša povukao iskaz
I Luka Kalmeta do sada je dobro poznat policiji. Uhvaćen je s velikom količinom marihuane, u jednom sukobu izboden je nožem, a tjednik Globus uvrstio ga je među 50 vodećih hrvatskih kamatara.