Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Da nam Grad dopusti, bili bismo još bolji

24.04.2012. 22:00
Da nam Grad dopusti, bili bismo još bolji


Mi dnevno smo od Grada uspjeli dobiti jedan sat termina u dvorani, što znači da afektivnog rada imamo 45 minuta. To je premalo. Ne tražimo novac, kojeg od Grada nismo niti dobili, već samo da nam se omogući da možemo trenirati – kazao je trener Jadere Ivica Bujas


Stolnotenisači zadarske Jadere nastupili su u Osijeku na prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetinje na kojemu su osvojili tri odličja. U ekipnoj konkurenciji stolnotenisačice Jadere u sastavu Matea Ombla, Dora Čošić i Nora Mijatović osvojile su brončanu medalju. U grupi su Zadranke poražene od Šenkovca s 3:2, nakon čega su ostvarile dvije pobjede. Drugo mjesto u skupini donijelo im je borbu za treće mjesto protiv Varaždina. Jadera je u tom dvoboju slavila s 3:1 te osvojila brončanu medalju. Valja istaknuti nastup Omble koja na ekipnom turniru nije imala niti jedan poraz. Ombla je bila odlična i u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je osvojila treće mjesto. Nakon pet pobjeda, Zadranka je u polufinalu zaustavljena od Eme Toplak s 3:1. Kod kadetkinja je i Dora Čošić prošla skupinu, ali je zaustavljana u osmini finala od Petre Petrščak iz Šenkovca. Nastupio je i Danijel Mijatović, ali on nije uspio proći kvalifikacijsku skupinu.
Novu medalju Zadranke su ostvarile u konkurenciji parova. Par Jadere u sastavu Čošić/Ombla osvojio je drugo mjesto, a da se srebro ne pretvori u zlato pobrinuo se par Pule Srebrnjak/Načinović. Jadera je u Osijeku bila drugi najuspješniji klub, odmah iza Pule.
– U potpunosti smo zadovoljni ovim rezultatima i napretkom cura, a valja istaknuti da su sve naše cure tek ulazno godište, što znači da će i iduće godine nastupati u kadetskoj kategoriji. Većina najboljih djevojaka od iduće sezone postaju juniorke, što znači da mi iduće godine napadamo zlata – istaknuo je trener Jadere Ivica Bujas, ne krijući nezadovoljstvo uvjetima za trening koje Jadera ima, odnosno nema.
– Mi dnevno smo od Grada uspjeli dobiti jedan sat termina u dvorani, što znači da afektivnog rada imamo 45 minuta. To je premalo. Ne tražimo novac, kojeg od Grada nismo niti dobili, već samo da nam se omogući da možemo trenirati. Ukoliko nam Grad dopusti, imat ćemo još bolje rezultate – objasnio je Bujas, koji je zahvalio sponzorima OTP i Erste banci, koji su pomogli da se ova sezona može izvući do kraja. Članove Jadere još očekuje veliki međunarodni turnir “Zagi – ping” te TOP 12 prije kraja sezone, a djevojke će nastupiti i u kvalifikacijama za Drugu ligu.