Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Fantela i Marenić kao drugi u zlatnu skupinu

24.04.2012. 22:00
Fantela i Marenić kao drugi u zlatnu skupinu


Iznenađenje dana su priredile Enia Ninčević i Romana Župan koje su pobijedile šesti plov regate za ženski 470


Ponovno do 30 čvorova vjetra u akvatoriju Hyeresa, kažu jedriličari, konačno pravi Hyeres nakon nekoliko godina slabog vjetra. S obzirom da su prognostičari najavljivali da će tijekom dana vjetar samo jačati organizatori su odlučili flotu pozvati vrlo rano na more. Isplovilo se jučer ujutro još oko osam sati. Veći dio flote završio je svoj dio natjecanja do 13 sati, na moru su jedino ostale djevojke u Laser Radialu, koje su jedrile sve do skoro 17 sati, po olujnom vjetru. Nekima je čak pri povratku na kopno trebala i pomoć službe osiguranja, jer se nisu same mogle vratiti.
Izvrsnim jedrenjem i jučer, s trećim i petim ulazom, u vrh poretka dvojaca vratili su se Šime Fantela i Igor Marenić. Nakon šest jedrenja su drugi, naravno od danas u zlatnoj finalnoj skupini.
– Ne razmišljamo puno o finalu, najvažnije je sada se dobro odmoriti, jer već tri dana jako puše, malo analizirati kako smo danas jedrili i kako ući u finale. Očekujemo vjerojatno i dalje jak vjetar, zadovoljni smo brzinom tako da opušteno ulazimo u finale i nadamo se dobrom rezultatu – rekao nam je Šime.
Iznenađenje dana priredile su Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470, pobijedivši šesti plov regate. U petom su diskvalificirane radi preuranjenog starta.
– Vrlo naporno, puše taj poznati mistral, mi smo tu četvrtu godinu zaredom i ovo je prva godina da jedrimo po tako jakom vjetru. Imali smo problema prije regate jer je Romana imala malu virozu, pa nismo bile u brodu, i zato smo prvog dana regate radile neke greške, ali evo treći dan smo se zagrijale i ušle prve u cilj – zadovoljna je Enia. Ninčević/Župan su napredovale na 20. mjesto. Pavle Kostov i Petar Cupać će kao 28. nastaviti natjecanje u srebrnoj skupini 49er-a.