Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolji kada je najteže

24.04.2012. 22:00
Najbolji kada je najteže


Na Stanovima uvjeravaju kako će do kraja prvenstva “ganjati” najbolji plasman. Nadajmo se da će to biti tako, jer prethodnih sezona su puno obećavali po tom pitanju, pa ništa od toga


Ono što su morali, to su i učinili. A to nije lako. Jer kada ti nad glavom “visi mač” Druge lige onda nije baš ugodno. Prvoligaš sa Stanova je ipak uspio, pobjedom nad Cibalijom izabranici Dalibora Zebića riješili su pitanje ostanka u prvoligaškom društvu. Neki će reći da to matematički još uvijek nije riješeno, međutim, najugroženiji imaju jako težak raspored pa je malo vjerojatno da se Zadar može naći u zoni ispadanja.
Zakucavanje Prahića
Odlučujuća je bila 78. minuta kada je Igor Prahić nakon odlično izvedenog kornera u režiji Antonija Mršića prisilio gostujućeg vratara Matkovića na kapitulaciju. Istina je, Cibalia nije bila previše motivirana u ovoj utakmici, a uz to vidjelo se da su umorni i razočarani ispadanjem u polufinalu Kupa. Međutim, i takvi su pokazivali visok stupanj kvalitete i da se Zadar na trenutak opustio sigurno bi to kaznili. Pohvale momčadi, ali i treneru Zebiću koji je “nakrcavši” sredinu terena uspio ispisati pobjedničku formulu u ovoj utakmici. S 39 bodova na svom kontu Zadar tri kola prije kraja drži 8. mjesto.
Dinamo i Rijeka su na Kantridi odigrali neodlučeno. Poveli su Riječani, ali je Pivarić u 84. minuti sve vratio na početak. Ovim bodom Riječani drže 11. mjesto s 34 boda na svom kontu i imaju težak posao pred sobom. Najveću blamažu u 27. kolu doživjeli su hajdukovci koji su na Poljudu doživjeli poraz od – Lučkog. Hajduk ima 51 bod i teoretski mogu izgubiti i to drugo mjesto jer Slaven Belupo zaostaje tek četiri boda. Koprivničani su u prošlom kolu na Šubićevcu odigrali 1:1. Šibenik, kao i Lučko na 14. odnosno 13. mjestu više nemaju nikakve šanse što se tiče ostanka u Prvoj HNL. Dvije utakmice koje su uvelike odlučivale o tome tko će put nižeg ranga su one u Puli gdje je gostovao Split, te Zagrebu gdje je u Kranjčevićevoj Zagreb dočekao Inter. Istrani su svoj ispit uspješno položili, pobijedili Split 2:0 i sada na 10. mjestu imaju 38 bodova. Inter s druge strane nije, pjesnici su slavili 2:1 i Zaprešićane gurnuli prema drugoligaškom društvu. Ipak nije sve gotovo, Inter ima 32 boda, tek dva manje od Rijeke koja na 11. mjestu ima 34. Lokomotiva je na Maksimiru svladala Karlovac u utakmici koja nije odlučivala ni o čemu, dok su Osijeku pribrojena tri boda bez borbe jer je trebao igrati s Varaždinom.
Lijek za Belupo
Zadrane u 28. kolu očekuje gostovanje u Koprivnici. Slaven Belupo čvrsto drži 3. mjesto, a nije im nedohvatljivo niti 2. Zadar s druge strane ima iza sebe uspješno gostovanje na Maksimiru i pobjedu kod kuće nad Cibalijom. Na Stanovima uvjeravaju kako će do kraja prvenstva “ganjati” najbolji plasman. Nadajmo se da će to biti tako, jer prethodnih sezona su puno obećavali po tom pitanju, pa ništa od toga.
Nakon 28. kola puno toga bi moglo biti jasnije. Krenimo od najugroženijih. Inter će u Zaprešiću dočekati Hajduk koji iza sebe ima dva poraza u nizu, posebno bolan ovaj protiv Lučkog na Poljudu. Za očekivati je da se “bili” trgnu i dodatno gurnu Zaprešićane prema Drugoj ligi. Rijeka ide na teško gostovanje kod Cibalije i ako ne osvoje barem bod bit će vrlo blizu Drugoj ligi. Na Maksimiru će Dinamo ugostiti Istru 1961. Puljani su u dobroj formi, a s obzirom da im još uvijek gori za petama, nije nemoguće da uspiju učiniti isto što i Zadar – otkinuti bod. Uostalom, “modri” i nisu baš motivirani s obzirom da je kruna već odavno na Maksimiru. Osijek će u Gradskom vrtu dočekati Lokomotivu i pokušati pobjedom riješiti pitanje ostanka. U svakom slučaju interesantan dvoboj. Split će u Parku mladeži pokušati pobjedom nad Zagrebom dostići Slaven Belupo na 3. mjestu. U utakmici utopljenika Šibenik će u Karlovcu pokušati sačuvati barem teoretske šanse da dohvati 12. mjesto koje bi u slučaju odustanka prvaka Druge lige moglo biti spasonosno. Lučko će uknjižiti tri boda bez borbe protiv “niželigaša” Varaždina.


Jerbić pauzira protiv Belupa




Na gostovanju kod Slaven Belupa trener Dalibor Zebić neće moći računati na Juru Jerbića, pa će za mjesto zadnjeg veznog morati pronaći neko novo rješenje. Razlog, Jerbić je protiv Cibalije zaradio treći žuti karton. Trenutačno u redovima prvoligaša sa Stanova dvije javne opomene imaju Luka Begonja, Marin Con, Igor Prahić, Perica Šare i Ivan Anton Vasilj.