Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oprostili se Parat i Šimičević

24.04.2012. 22:00
Oprostili se Parat i Šimičević


Sadašnje vodstvo na čelu s predsjednikom Tomislavom Šimičevićem pri završetku je studiranja pa su svoje mjesto prepustili mlađim članovima


U Zagrebu je proteklog vikenda obilježen 16. rođendan Zadarskog kluba. Zadarski studenti okupili su se na tradicionalnom domjenku u prostorijama Kluba, da bi se fešta nastavila do ranih jutarnjih sati u klubu Roko/Akademija uz nastup klape Cambi iz Kaštel Kambelovca.
Uoči samog domjenka održana je i redovna Izborna skupština Kluba zadarskih studenata na kojoj je izabrano novo vodstvo. Došlo je naime, do svojevrsne smjene generacija. Sadašnje vodstvo na čelu s predsjednikom Tomislavom Šimičevićem pri završetku je studiranja pa su svoje mjesto prepustili mlađim članovima. Tako je za novog predsjednika izabran 20-godišnji Karlo Vulin, student druge godine Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, potpredsjednica Kluba je Martina Trošić, a tajnik Paško Bonja. U novo vodstvo izabrani su još Marko Buterin, Anđela Nekić, Tin Juričić, Nikolina Liverić, Matko Šoštarić i Melita Jerolimov.
Osim vodstva KZS-a, od studenata se oprostio i donedavni upravitelj Zadarskog kluba Zoran Parat, kojem je uručena i posebna plaketa počasnog člana Kluba. Parat je na čelu Zadarskog kluba bio od 2006. godine.
– Hvala svima s kojima sam ove godine surađivao, a posebno studentima. Smatram da smo tijekom ovih nekoliko godina napravili veliki posao na promociji našeg Kluba, ali i grada. Uvijek je užitak raditi s mladima i to je ono čega ću se uvijek sjećati. Velika hvala gospodinu Božidaru Kalmeti koji je i osnovao Zadarski klub u svom gradonačelničkom mandatu i slobodno mogu reći da je najzaslužniji da se Klub nije ugasio. Moram istaknuti da sam imao dobru suradnju s gradonačelnicima Živkom Kolegom i Zvonimirom Vrančićem, a posebno s gospođom Grozdanom Perić, istaknuo je Parat.
Zadarska fešta nastavila se koncertom u Klubu Roko/Akademija gdje je oko 1.500 zadarskih studenata i njihovih prijatelja zabavljala jedna od najpopularnijih dalmatinskih klapa, Cambi iz Kaštel Kambelovca. Klapa koja je lani napunila Poljud i Višnjik za Zadarsku noć izvela je prošireni repertoar zadarskih pjesama, ali i napravila iznimku jer nemaju običaj nastupati u diskotekama u noćnim satima.
Studenti su se prisjetili i tragično preminulog, velikog prijetelja Kluba Nevia Paleke Sore, koji je 15. listopada 2010. godine u Zadarskom klubu u Zagrebu održao promociju svoje zbirke pjesama “Moja loza, moja voda”.