Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rekordan broj izlagača na Festivalu cvijeća

24.04.2012. 22:00
Rekordan broj izlagača na Festivalu cvijeća


Hotel “Villa Donat” bio je mjesto održavanja konferencije za medije na kojoj je najavljen program tradicionalnog 12. festivala cvijeća Zadarske županije “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” koji se ove godine održava od 27. do 29. travnja.
Tiskovnoj konferenciji su nazočili Ivo Dunatov, direktor TZ Zadarske županije uime generalnog pokrovitelja, Mirjana Zalović, ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvit”, Jasmina Kulaš, voditeljica Ureda uprave, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću Ilirije i Klara Eškinja-Glavan, direktorica TZ općine Sv. Filip i Jakov uime organizatora manifestacije.
Turistička zajednica je ove godine izgradila pravi “Cvjetograd” u kojem će se sva tri dana festivala održavati kreativne radionice za djecu, animacijski program i razni zabavni program uz Hello Kitty. U subotu će se organizirati i “Radionice uz maskotu Bubašpare”, a bit će tu i mađioničar, animacijski program i razne ekipne igre za djecu.
Sajam tijekom tri dana posjeti oko dvadeset tisuća posjetitelja, a organizatori ove godine očekuju još veći broj posjetitelja.
– Ove godine je prijavljeno više od 100 izlagača i sudionika. Prijavljeni su proizvođači cvijeća i urbane opreme, ljekovitog bilja, sapuna od djevičanskog ulja, suhog cvijeća, kozmetike, strojeva za vrt te izložbe slika, a predviđene su etno prezentacije kao i razna kulturno-zabavna događanja tijekom tri dana, rečeno je na konferenciji za novinare.
 Već tradicionalno sudionici Festivala su i zadarski pisci okupljeni u udrugu ZaPis iz Zadra koji će uz klapsku pismu prirediti književnu večer u Beach baru “Donat”, a nakon toga će se za mlađu populaciju organizirati zabavni program.