Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vatra progutala napušteni župni ured u Poljicima

24.04.2012. 22:00
Vatra progutala napušteni župni ured u Poljicima


– Kada smo došli do stare katnice vatra je već izbila na krovište koje se potom i urušilo. Vatra se vrlo brzo proširila jer su i međukatna konstrukcija, a i krovište drveni – Božidar Matešić


U napuštenoj kući u Poljicima u kojoj se nekoć nalazio župni ured jučer je oko 13 sati buknuo požar. Crni gusti dim i vatra alarmirali su stanare okolnih kuća koji su, vidjevši što se događa, odmah nazvali vatrogasce.
Na teren se odmah po dojavi iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar uputilo njih sedam sa četiri vozila, a tamo su ih dočekala trojica kolega iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pljusak iz Nina s jednim vozilom.
– U roku od pola sata vatrogasci su ugasili požar, ali je krovište izgorjelo. Vatra je do njihova dolaska već zahvatila unutrašnjost kuće pa nisu mogli ući unutra, već su gasili izvana – rekao je Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik dodajući kako ipak nije nastala velika materijalna šteta jer je bila riječ o napuštenom objektu.
– Kada smo došli do stare katnice vatra je već izbila na krovište koje se potom i urušilo. Vatra se vrlo brzo proširila jer su i međukatna konstrukcija, a i krovište drveni – rekao nam je Božidar Matešić, voditelj ove akcije gašenja dodajući kako će policija utvrditi je li požar započeo u prizemlju ili na katu kuće, kao i uzrok njegova izbijanja.
Nakon što su oko 13.30 sati vatrogasci požar stavili pod kontrolu, a potom dovršili i dogašavanje, na teren su izišli zadarski policajci koji su tamo obavili očevid.
– Utvrđeno je da je izgorjelo krovište. Kako je riječ o staroj i devastiranoj kući koju više od 30 godina, prema riječima svećenika don Borisa Pedića iz nadležne župe Vrsi, nitko ne koristi, nema ni materijalne štete – rekli su nam u dežurstvu OKC-a.