Podignuta optužnica protiv Šime Maletića zbog dvostrukog pokušaja ubojstva

Slika korisnika admin

Zbog dvostrukog pokušaja ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjeg Zadranina Šime Maletića, uhićenog 25. veljače 2015. godine na predjelu Voštarnice. Maletić je, podsjetimo, na stubištu zgrade gdje stanuje nožem nasrnuo na 46-godišnjeg R.V. i 42-godišnjeg M.V. koji su ga došli tražiti zbog krađe automobila marke golf. On je starijem muškarcu ukrao automobil s ključem u bravi par dana ranije dok je ovaj u Ulici Nikole Tesle u Zadru sjedio u obližnjem kafiću.

Nakon što je sve prijavio policiji, 46-godišnji R.V. krenuo je s prijateljem M.V. k Maletiću tražiti da mu vrati automobil na što je ovaj podivljao. Nakon privođenja utvrđeno je kako je bio pod utjecajem alkohola, a osim zbog dvostrukog pokušaja ubojstva protiv njega je policija podnijela i kaznenu prijavu zbog neovlaštene upotrebe tuđe stvari.

Maletić je i ranije imao sukobe sa zakonom, a u dosjeu ima zloupotrebu opojnih droga i brojne imovinske delikte. U središtu javnosti našao se prije nekoliko godina kada je i sam bio žrtva pokušaja ubojstva. U zadarsku Opću bolnicu prije šest godina bio je dovezen s po život opasnim ozljedama trbušne šupljine i crijeva koja su mu bila prerezana na čak četiri mjesta. Nakon operativnog zahvata stanje mu se brzo popravilo, no on je odbio suradnju s policijom pa ni do danas zbog napada na njega nitko nije odgovarao.

Maletić se još uvijek nalazi u Istražnom centru zatvora u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno