Biograd u svibnju ugošćuje više od 1.200 natjecatelja

Slika korisnika admin

Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru, i Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, jučer su u biogradskoj Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o domaćinstvu studentskih sportskih igara UniSport Finals 2017., na kojem će ovaj grad u srcu Dalmacije od 18. do 20. svibnja biti središtem hrvatskog studentskog života.

- Biograd će tri dana biti domaćin završnice hrvatskih sveučilišnih sportskih igara na kojem će sudjelovati preko 1200 sudionika u osam sportova, rečeno je na svečanosti potpisivanja ugovora, kojeg su svojim nastupom uveličale Biogradske mažoretkinje.

Nakon četiri godine u Istri, po prvi put ovaj najveći događaj hrvatskog studentskog sporta dolazi u Biograd na Moru, gdje sve sudionike i Biograđane očekuje bogat i uzbudljiv program uz Ribarsku noć te koncerte Mladena Grdovića i Prljavog kazališta.

- Središte društvenog života bit će naša riva na kojoj će se ove igre svečano otvoriti u četvrtak, dok ćemo sutradan našim studentima pokazati pravu dalmatinsku feštu uz Ribarsku noć i koncert Mladena Grdovića, rekao je Knez te nastavio:

- Nakon što završe svoja sportska nadmetanja i okite se medaljama, u subotu im pripremamo jedinstvenu proslavu uz koncert grupe Prljavo kazalište, naglasio je Knez, pozvavši pritom sugrađane i njihove goste da svojom nazočnošću uveličaju ovu manifestaciju te na taj način daju podršku hrvatskim studentima.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti, Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., stoga organizacijskog iskustva ne nedostaje.

- UniSport Finals su najveći događaj iz područja nacionalnog studentskog sporta i uistinu ne pretjerujemo kada im tepamo kao "hrvatskoj univerzijadi", poručio je Čustonja, istaknuvši kako studentski sport u Europi i Hrvatskoj doživljava svojevrsnu renesansu.

UniSport Finals su prigoda za upoznavanjem studenata iz svih krajeva Hrvatske te predstavljaju idealnu platformu za razmjenu ideja i iskustava, kroz različite vrste akademskih aktivnosti, koje se ove godine planiraju uvrstiti u program

- Razvoj studentskog sporta u Hrvatskoj iz godine u godinu je sve veći, rekao je predstavnik natjecatelja Ivan Rašetina, košarkaški reprezentativac Sveučilišta u Splitu, izrazivši pritom nadu u što bolji plasman svoje ekipe na ovome natjecanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno