Zara Beach danas ipak nije srušen

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Rušenje odgođeno
U obrazloženju stoji kako su se trebali srušiti "nezakonito izgrađeni dijelovi ugostiteljskog objekta, a koji je prisilno službeno zatvoren 1. rujna 2017. godine zbog nezakonitoga rada", od kada je prostor i zapečaćen
Zvonko KUCELIN
Na događaj su izišli i pripadnici PU zadarske

Iako je najavljeno da je jutros trebalo početi rušenje ugostiteljskog objekta na Kolovarama poznatijeg kao Zara beach, do toga nije došlo.

Na najavljenom rušenju su se pojavili samo pripadnici PU zadarske te Augustin Sudinja, odvjetnik i punomoćenik Hotela Zadar koji je okupljenim novinarima podijelio priopćenje za javnost, a kojega je potpisala Jennifer Maria Miletić, kći vlasnika Hotela Zadar Milana Miletića.

U obrazloženju stoji kako su se trebali srušiti "nezakonito izgrađeni dijelovi ugostiteljskog objekta, a koji je prisilno službeno zatvoren 1. rujna 2017. godine zbog nezakonitoga rada", od kada je prostor i zapečaćen.

- Hoteli Zadar su javno i preporučenom poštom obavijestili građevinsku inspekciju, carinsku upravu, PU zadarsku i Grad Zadar.(...) Ova službena tijela nisu iskazala dostatnu razinu spremnosti za svoje uredovanje i time osiguranje zakonitosti izvođenja potrebnih radova, a Hoteli Zadar su odlučili kako neće poduzimati radove ukoliko isti ne budu službeno verificirani uredovanjem tih tijela, pa se time izložiti riziku da budu prozvani, a potencijalno i sankcionirani zbog samovolje, kraj činjenice da provedba rješenja nekog državnog tijela u svakom slučaju jest službena, a ne privatna stvar, posebno je istaknuto u priopćenju kojega su dobili novinari.

Odvjetnik Sudinja je pojasnio kako odaziv nadležnih službi nije bio dostatan da bi oni imali pouzdanje da je to službeno popraćeno rušenje.

- Hoteli Zadar su samo izvršitelji tih radova i mi bi samo trebali snositi trošak. Naime, radi se o rješenju koje je donijelo državno tijelo i to je službeno rušenje, a ne privatno. Pozvali smo navedene institucije da ureduju svaki u svom području, ali odaziv nije bio dostatan, tako da nismo proveli to rješenje, rekao je Sudinja. Istaknuo je kako ovo nije čin samovolje Hotela Zadar.

Na pitanje imaju li Hoteli Zadar već neke planove u vezi ovog prostora, Sudinja nam je odgovorio kako prvo treba srediti pravnu situaciju. Naime, Hoteli Zadar, nastavio je Sudinja, polažu pravo na te "stare" objekte, koji su ušli u temelji kapital, a ostalo je pomorsko dobro.

Marko Čulina, koji zajedno s Vedranom Ikićem ima najam za Zara Beach nije ništa htio komentirati.

- Ne bih komentirao. Ako živimo u pravnoj državi onda je normalno da neće rušiti. Ako živimo negdje gdje se provodi nečija samovolja onda... ma ne želim više ništa komentirati, rekao nam je kratko Marko Čulina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno