ANKETA O VRULJICI "Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Dostupna online u Gradskoj knjižnici i Eko-Zadru
Park Vruljica je zanimljiv i s aspekta dinamike korištenja, a anketom želimo saznati na koje sve načine ga građani i građanke danas koriste, te kako bi željeli u budućnosti koristiti ovaj park i kakvi bi im sadržaji to omogućili, rekla je Nives Rogoznica iz udruge Eko-Zadar
Zadarski list/Arhiva
Građani se mogu izjasniti o učestalosti i razlozima boravka u parku Vruljica

Udruga Eko-Zadar objavila je anketu pod nazivom „Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?“.

U anketi koja je online dostupna putem mrežne stranice udruge ekozadar.hr ili izravno na poveznici https://forms.gle/2s3jYqCRTKk7tnW18 građani se, odgovarajući na 10 pitanja, mogu izjasniti o učestalosti i razlozima boravka u parku Vruljica i zadovoljstvu sadržajima ovog parka, mogu iznijeti prijedloge za poboljšanje tih sadržaja, te izraziti svoje generalne stavove po pitanju provođenja slobodnog vremena u parkovima.

Iz udruge napominju kako je anketu moguće popuniti i putem glasačkih listića koji su zajedno s kutijama za prikupljanje tih listića postavljeni u Gradskoj knjižnici Zadar, te u prostorijama udruge.

Podloga za tribinu i Gradionicu

Odgovori na anketna pitanja prikupljat će se do 7. svibnja 2019. Zaprimljeni odgovori bit će analizirani i predstavljeni javnosti, te će biti podloga za razgovor na javnoj tribini koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar 14. svibnja 2019. u 18 sati. Također će biti dostavljeni Društvu arhitekata Zadra kako bi poslužili kao podloga arhitektima i drugim članovima/cama interdisciplinarnih timova koji će sudjelovati na arhitektonskoj radionici „Gradionica“ od 24. do 26. svibnja 2019.

- Ovo je treća godina za redom da udruga Eko-Zadar surađuje s Društvom arhitekata i Gradom Zadrom u pripremi za arhitektonsku radionicu „Gradionica“. Naš je cilj što veći broj građanki i građana uključiti u promišljanje o javnom prostoru i njegovoj perspektivi. U protekle dvije godine bavili smo se prostorom bivše vojarne Stjepana Radića i naseljem Bili brig, a ove je godine za temu „Gradionice“, pa tako i naše ankete, odabran park Vruljica. Ovo je zanimljiv prostor s obzirom da se sastoji od uređenog i neuređenog dijela, te da se na njegovim rubovima nalaze dječji vrtić, ugostiteljski objekti, stambene zgrade i obiteljske kuće, a ujedno je i pješačka kratica na potezu između Marine i tzv. zgrada solidarnosti, odnosno Puta Petrića i drugih sjevernijih dijelova grada. Smatramo ga zanimljivim i s aspekta dinamike korištenja, a anketom želimo saznati na koje sve načine ga građani i građanke danas koriste, te kako bi željeli u budućnosti koristiti ovaj park i kakvi bi im sadržaji to omogućili, rekla je Nives Rogoznica iz udruge Eko-Zadar.

Zelena transformacija – građanska participacija

Anketa i javna tribina dio su projekta „Zelena transformacija – građanska participacija“  vrijednog 8.000 kuna, a koji je financiran temeljem Javnog poziva za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2019. godinu na poziciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.

- Projektom „Zelena transformacija – građanska participacija“ udruga Eko-Zadar, među ostalim, želi poticati direktno sudjelovanje građana i građanki u osmišljavanju i odlučivanju o zelenim površinama grada Zadra te omogućiti razmjenu iskustava i dobrih praksi u ozelenjavanju urbanog prostora. Stoga će se u lipnju, najavila je Rogoznica, u sklopu istog projekta održati i  okrugli stol i radionica „Jestivi gradovi – kako ih zagovarati“.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)