Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dijelovi grada u novom svjetlu

25.04.2019. 14:20
Dijelovi grada u novom svjetlu


Upravni odjel za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša nastavio je projekt postavljanja nove javne rasvjete kroz gotovo sve mjesne odbore na administrativnom području grada Zadra.
Nakon izvješća pročelnika Robertina Dujele o radovima komunalaca na kolegiju gradonačelnika prije mjesec dana, stigao je i novi niz osvijetljenih dijelova grada Zadra.
– Putem programa održavanja javne rasvjete, u tekućem mjesecu realizirali smo i postavili novu ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu na sljedećim lokacijama: na Poljani Dragutina Domjanića postavili smo četiri, a u Ulici Miroslava Krleže tri nova stupa javne rasvjete. Na Putu kotarskih serdara ugradili smo pet, na javnoj površini uz Ulicu Ante Starčevića osam, te na Pašmanskom prilazu šest kandelabera. Istovremeno smo u Mihanovićevoj ulici zamijenili sedam starih rasvjetnih tijela. Istim ritmom nastavljamo i dalje, poručio je Dujela dodajući kako je UO za komunalne djelatnosti u proračunu za 2019. godinu osigurao 1.900.000 kuna za zamjenu dotrajalih rasvjetnih armatura sa smanjenom štetnom emisijom svjetla u okoliš, a za progušćivanje postojećih mreža dodatnih 1.250.000 kuna.