Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Gatara dobio novi mandat i odmah uputio kritike Gradu

25.04.2019. 18:00
Gatara dobio novi  mandat i odmah  uputio kritike  Gradu


U prostorijama Udruge umirovljenika "Poluotok" Zadar  održana je reizborna skupština na kojoj se dalo odrješenje starom i izbaralo novo rukovodstvo. Za predsjednika Udruge ponovno je izabran Josip Gatara. U Izvršni odbor ušla su dva nova člana, Meri Karamarko i Antun Klišmanić. Za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Josip Gatara,  za dopredsjednicu Marija Žuvela te kao preostali članovi Duško Vuković,  Lucija Brnada, Celestina Vuković, Milivoj Dujela i Josip Nekić. Na  skupštini je izabran i novi Nadzorni odbor u koji su ušli Mirko Vuković,  Arsen Matulić i Vincenzo Gatara.
Izvještaj koji je predsjednik Gatara ponudio prihvaćen je u potpunosti,  a na Skupštini je prihvaćen i financijski izvještaj koji je pokazao da je  Udruga poslovala s dobitkom.
Međutim, članovi Udruge smatraju da prostori koji su im na raspolaganju zahtijevaju i pomoćnu snagu u obliku domaćice, a koja bi se brinula o prostoru i čajnoj kuhinji.
– Radit ćemo na tom zahtjevu dok god to ne postignemo jer je to  Udruzi koja okuplja umirovljenike iz cijele Županije prijeko potrebno.  Na taj način bismo pomogli i umirovljenicima "putnicima" koji bi, dok  čekaju brod za otok ili autobus za zaleđe, imali gdje odmoriti ili se skloniti, kazao je Gatara dodajući kako imaju i određene kritike prema Gradu  Zadru.
Gatara nam je kazao kako je u tijeku priprema velike peticije u kojoj će  tražiti da Grad Zadar konačno zaštiti Poluotok kao povijesnu jezgru, i to  od automobilia, biciklista, šaranja po zidovima…
– Prije svega želimo da Poluotok postane pješačka zona te da naši stari  i djeca prestanu biti svakodnevno ugroženi od automobila i biciklista koji jure, kazao je Gatara dodajući kako će Gradu uputiti i zahtjev da se konačno uredi i kupalište za umirovljenike, a kao jednu od prikladnih lokacija naveo je plažu pored bazena na Kolovarama.
– Ako se može na Foši napraviti plaža za pse, kako je moguće da se zaboravilo na umirovljenike? Mi ne možemo kao mladi skakati s rive i  penjati se po onim skliskim stepenicama. Zašto umirovljenici nemaju  uvjete za kupanje u gradu Zadru, pita se Gatara dodajući kako će s tim  upitima uskoro poći kod gradonačelnika.