Gatara dobio novi mandat i odmah uputio kritike Gradu

Slika korisnika mkvanja
Održana Skupština Udruge umirovljenika "Poluotok" Zadar
Ako se može na Foši napraviti plaža za pse, kako je moguće da se zaboravilo na umirovljenike? Mi ne možemo kao mladi skakati s rive i penjati se po onim skliskim stepenicama. Zašto umirovljenici nemaju uvjete za kupanje u gradu Zadru, pita se Gatara
Zadarski list/Arhiva
Vodstvo Udruge želi da se Poluotok zaštiti kao poviijesna jezgra i bude pješačka zona

U prostorijama Udruge umirovljenika "Poluotok" Zadar  održana je reizborna skupština na kojoj se dalo odrješenje starom i izbaralo novo rukovodstvo. Za predsjednika Udruge ponovno je izabran Josip Gatara. U Izvršni odbor ušla su dva nova člana, Meri Karamarko i Antun Klišmanić. Za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Josip Gatara,  za dopredsjednicu Marija Žuvela te kao preostali članovi Duško Vuković,  Lucija Brnada, Celestina Vuković, Milivoj Dujela i Josip Nekić. Na  skupštini je izabran i novi Nadzorni odbor u koji su ušli Mirko Vuković,  Arsen Matulić i Vincenzo Gatara.

Izvještaj koji je predsjednik Gatara ponudio prihvaćen je u potpunosti,  a na Skupštini je prihvaćen i financijski izvještaj koji je pokazao da je  Udruga poslovala s dobitkom.

Međutim, članovi Udruge smatraju da prostori koji su im na raspolaganju zahtijevaju i pomoćnu snagu u obliku domaćice, a koja bi se brinula o prostoru i čajnoj kuhinji.

- Radit ćemo na tom zahtjevu dok god to ne postignemo jer je to  Udruzi koja okuplja umirovljenike iz cijele Županije prijeko potrebno.  Na taj način bismo pomogli i umirovljenicima "putnicima" koji bi, dok  čekaju brod za otok ili autobus za zaleđe, imali gdje odmoriti ili se skloniti, kazao je Gatara dodajući kako imaju i određene kritike prema Gradu  Zadru.

Gatara nam je kazao kako je u tijeku priprema velike peticije u kojoj će  tražiti da Grad Zadar konačno zaštiti Poluotok kao povijesnu jezgru, i to  od automobilia, biciklista, šaranja po zidovima...

- Prije svega želimo da Poluotok postane pješačka zona te da naši stari  i djeca prestanu biti svakodnevno ugroženi od automobila i biciklista koji jure, kazao je Gatara dodajući kako će Gradu uputiti i zahtjev da se konačno uredi i kupalište za umirovljenike, a kao jednu od prikladnih lokacija naveo je plažu pored bazena na Kolovarama.

- Ako se može na Foši napraviti plaža za pse, kako je moguće da se zaboravilo na umirovljenike? Mi ne možemo kao mladi skakati s rive i  penjati se po onim skliskim stepenicama. Zašto umirovljenici nemaju  uvjete za kupanje u gradu Zadru, pita se Gatara dodajući kako će s tim  upitima uskoro poći kod gradonačelnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)