U ZADRU 4.500 PASA IZ 27 ZEMALJA Najveći proljetni kinološki događaj u Hrvatskoj

Slika korisnika mkvanja
SEDAM IZLOŽBI PASA
Izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zadarske izložbe, pa se tako prijavilo preko 4.500 pasa iz 27 zemalja

Od subote, 27.04. do srijede, 01.05.2019. u Zatonu (Zadar) održavaju se 4 međunarodne, 1 nacionalna i 2 specijalne izložbe pasa u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Dalmatinski Pas Zadar.

Izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zadarske izložbe, pa se tako prijavilo preko 4.500 pasa iz 27 zemalja, od kojih su posebno interesantni oni najudaljeniji koji dolaze s drugih kontinenata. Na ovogodišnjim izložbama suditi će 18 međunarodnih sudaca koji također u Zadar stižu iz cijeloga svijeta.

U sklopu nedjeljne izložbe bit će održane i Specijalne izložbe za Njemačke doge i Rodezijske riđbeke, a u popodnevnim satima u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza organiziraju se čak dva stručna kinološka seminara, jedan o pasmini Rotvajler, a drugi o Rodezijskim Riđbecima. Seminar je besplatan, a predavači su pozati strani uzgajivači i vrhunski poznavatelji pasmine.

Zadnji dan izložbe, u srijedu 01.05. na samom kraju izložbi u Zadru proglasiti će Supreme pobjednika svih izložbi pasa u Zadru 2019.

MJESTO IZLOŽBE: Turističko naselje ZATON

RASPORED DOGAĐANJA:

27.04.19. CACIB ZADAR, međunarodna izložba pasa svih pasmina

28.04.19. CACIB ZADAR, međunarodna izložba pasa svih pasmina NJEMAČKE DOGE, specijalna izložba pasa RODEZIJSKI RIĐBECI, specijalna izložba pasa SEMINARI (Rotvajleri, Rodezijski riđbeci)

29.04.19. CAC ZADAR, nacionalna izložba pasa svih pasmina

30.04.19. CACIB ZADAR, međunarodna izložba pasa svih pasmina

01.05.19. CACIB ZADAR, međunarodna izložba pasa svih pasmina

PROGRAM 09:45 h OTVARANJE IZLOŽBI PASA  (samo u subotu, 27.04.) 10:00 – 14:00 h OCJENJIVANJE PASA 13:00 h SPECIJALNE IZLOŽBE (samo u nedjelju, 28.04.) 14:30 – 16:30 h IZBOR NAJLJEPŠIH PASA IZLOŽBE 16:30 h SUPREME BEST IN SHOW (samo u srijedu, 01.05.)

BRANKO ŠARE PREDSJEDNIK HRVATSKOG KINOLOŠKOG SAVEZA I PREDSJEDNIK KINOLOŠKOG DRUŠTVA DALMATINSKI PAS – ZADAR

„Dobro došli na Dalmatia shows 2019. Imam posebnu čast da Vas ovom prilikom pozdravim ispred Hrvatskog kinološkog saveza na ovoj tradicionalnoj kinološkoj manifestaciji.

Izložbe započinju u svjetskom turističkom biseru, gradu Dubrovniku. Dva dana biti ćemo zajedno na terenima Kampa Solitudo, koji djeluje u sastavu najveće hrvatske turističke tvrtke Valamar Riviera. Dubrovačke izložbe su pronašle mjesto u kojem jednako uživaju izlagači i njihovi psi.

Nastavak izložbi, čak njih pet, održat će se na području grada Zadra, drugom dragulju hrvatske obale. Jaderu (Zadar) je osnovao sam Julije Cezar 48. godine pr. Kr. i od tada počinje čudesni put ovog herojskog grada. Izložbe su pred tri godine pronašle novi prostor u turističkom naselju Zaton, a uvjeren sam da će buduće godine sobom donijeti sve veći broj zainteresiranih sudionika ovih izložbi.

Kolegama sucima želim da uživaju u prekrasnim psima koje će suditi, a vjernoj zadarskoj publici ovom prilikom odajem priznanje kao najvjernijoj koja uvijek srčano do kraja bodri najbolje pse izložbe. A kad dođe vrijeme odmora, u Zadru vas čeka crkva Sv. Donata izgrađena početkom 9. stoljeća, čekaju vas u svijetu jedinstvene morske orgulje uz čiju harmoniju možete pozdraviti Sunce i sjediniti se s Univerzumom. Nakon toga potražite caffe i počastite se Maraskinom.“

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)