Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Potporu kandidatima na lokalnim izborima došao dati i Nikola Grmoja

25.04.2021. 10:10


Predstavnici županijskoga ogranka Mosta družili su se u subotu s građanima na glavnom zadarskom trgu, skupljali su potpise i dijelili sadnice cvijeća.
Potporu kolegama došao je dati i potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja, koji nam je prokomentirao planove stranke za Zadarsku županiju i nemili događaj koji se u petak dogodio na glavnom trgu u Zagrebu.
– Kao potpredsjednik stranke došao sam dati podršku našim zadarskim kolegama u utrci za gradonačelnika i župana. Ponosan sam na napore naše stranke u gradu i županiji, jer Zadru treba stranka kao što je naša. Naš vijećnik Mladen Malta i ostali bili su prava oporba koja je kontinuirano preispitivala ponašanje i odluke vladajućih, rekao je Grmoja.
Upitali smo ga i o incidentu koji se u petak dogodio na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Naime, nepoznati počinitelj fizički je nasrnuo na njihove volonterke koje su sakupljale potpise za nadolazeće lokalne izbore.
– Ne znam koji su motivi takvog napada. I naš štand u zagrebačkoj Dubravi je također demoliran. Sve je to vrlo zabrinjavajuće. Žalosno je stanje u društvu kada mlade studentice, koje su našoj stranci odlučile darovati svoje slobodno vrijeme, nisu sigurne na javnim mjestima. Mene je to osobno jako potreslo. Nadam se da se takav incident više nikad neće dogoditi, kazao je Grmoja.
Kandidati Mosta za pozicije gradonačelnika i župana imaju svoje vizije političke budućnosti zadarske regije.
– Naša su očekivanja u skladu s rejtingom koji smo predvidjeli. Uvjereni smo da ćemo se natjecati i u drugom krugu izbora. Ne možemo pobjeći od činjenice da su ljudi lokalno i nacionalno nezadovoljni. Nadamo se dobroj izlaznosti, rekao je Rade Škarica, Mostov kandidat za gradonačelnika.
– Mi se trenutačno bavimo tehničkim poslovima, objavili smo kandidature za izbore i u tijeku je prikupljanje potpisa. Intenzivno smo se fokusirali na predizborni dio kampanje. Nastojat ćemo utjecati na promjene u upravljanju gradom i županijom, koncentrirat ćemo se na racionaliziranje poslovanja lokalne samouprave i na opću dobrobit naših sugrađana, zaključio je Đani Bunja, kandidat za zadarskog župana.