Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U siječnju edukacija za branitelje

25.05.2008. 17:30
U siječnju edukacija za branitelje


Za edukaciju o Domovinskom ratu zasad su zainteresirane Osnovna škola Poličnik, OŠ Smiljevac, OŠ Bibinje i OŠ Stanovi zatim Srednja škola Obrovac, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru


Iako je bilo najavljeno da će se od početka tekuće školske godine u školama na području Zadarske županije koje su za to pokazale interes započeti s predavanjima o Domovinskom ratu, projekt “Zadarska županija u Domovinskom ratu” će zaživjeti najvjerojatnije tek tijekom drugog polugodišta. Trenutačno su u tijeku pripreme, još se prijavljuju škole i branitelji koji žele sudjelovati. Kako doznajemo od predsjednice Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije Davorke Krnčević, u siječnju će se po braniteljskim udrugama organizirati edukacija za branitelje koji žele predavati u školama.
– Zasad je svaka udruga predložila po tri branitelja, ukupno njih 12, među kojima je i general Rajko Rakić. Većina njih je sudjelovala u akciji Maslenica, neki od njih imaju časničke činove, neki su ratni invalidi. Branitelje će educirati Željko Mujić, certificirani edukator koji je to zvanje stekao u Americi, rekla je Krnčević.
Za edukaciju o Domovinskom ratu zasad su zainteresirane Osnovna škola Poličnik, OŠ Smiljevac, OŠ Bibinje i OŠ Stanovi zatim Srednja škola Obrovac, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru.