Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Galovčani slave Četvrtu ligu

Autor: Čedo Fabulić

24.05.2009. 22:00
Galovčani slave Četvrtu ligu

Foto: Sebastian GOVORČIN



U uzvratnoj utakmici razigravanja za prvaka Županijske nogometne lige, Nogometni klub Galovac pobijedio je Sabunjar 1:0 i time izborio ulazak u Četvrtu ligu. Galovac je poveo s 1:0 u 22. minuti. Lopta je iz auta došla do Šarića, koji je iskosa ušao u šesnaesterac te  rlo jednostavno zavrnuo laganu loptu pored istrčalog Papića. U nastavku zadovoljni gosti su se više opredjelili za čuvanje rezultata pa su gosti imali više inicijative. Ipak, domaći su uspjeli povećati vodstvo u 73. minuti. Šarić se sjurio s krila, ubacio u sredinu gdje je dočekao A. Kožul i plasirao je u suprotni kut. Privlačani se ipak nisu predali nego su do kraja nastojali postići pogodak, ali bez uspjeha.
– Očekivali smo da budemo prvaci jer cijelu sezonu radimo na tome. Doveli smo klub na malo veću razinu te idemo u viši rang gdje se nadamo sredini ljestvice, rekao je nakon pobjede predsjednik domaće momčadi Filip Nadinić.
– Utakmica je bila puno bolja u odnosu na prvu. Igralo se dobro s jedne i druge strane, pošteno i korektno. Prvi pogodak je po meni bio iz pomalo sumnjive situacije, a mi umjesto da damo gol primimo ga iz pogreške. Čestitam Galovčanima na zasluženoj pobjedi, rekao je trener Sabunjara Mladen Zanki.


 GALOVAC – SABUNJAR 2:0


GALOVAC – Igralište ŠC Brig. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Viduka. Pomoćnici: Ivan Paleka i Damir Kapetanović. Delegat: Fredi Nikpalj. Strijelci: 1:0 Šarić (22′), 2:0 A. Kožul (73′).
GALOVAC: Šokota, I. Burčul (od 63′ Kovač), Miloš, Ćoso, Mitrović, Š. Kožul, Čakarun, Belić (od 46′ Jovančević), Pavlović (od 70′ A. Kožul), Čulina, Šarić (od 80 Batur). Trener: Milivoj Burčul.
SABUNJAR: Papić, Kvartuć (od 83′ D. Mustać), Vukšević, Pupovac, Lerga, Surić, Bokara, Pijaca, Lisica, Pinčić, Ninčević (od 46′ Zanki). Trener:  Mladen Zanki.