Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Makedonci dojedrili u Biograd

Autor: Jelica Farkaš

24.05.2009. 22:00
Makedonci dojedrili u Biograd


Ovdje se sastajemo sa starim znancima i prijateljima, a ti susreti uvijek imaju svoju posebnu draž. Naime, među jedriličarima ima dosta sportaša pa tako i vaterpolista, među kojima je i Mitko Stardelov, predsjednik skopskog Vaterpolo kluba Rabotnički, kazao je Aleksandar Pajkovski


Jedriličari iz Makedonije su u sklopu svoje sedmodnevne jedriličarske rute Jadranom posjetili Biograd.
– Ovaj posjet nije naš prvi susret s vašim gradom, a dakako, ni posljednji, jer imamo uspostavljenu dobru uzajamnu suradnju, kazali su nam dobro raspoloženi jedriličari koje smo susreli prilikom iskrcaja na biogradskoj rivi.
Riječ je o skupini jedriličara iz Skopja, koji su u Biograd dojedrili s 11 brodova. Kako nam je ovom prigodom kazao Aleksandar Pajkovski,  predsjednik jedriličarskog kluba “Pampur”, prije tri godine kad je osnovan Klub je okupljao tek osmoricu zaljubljenika u jedrenje, a danas broji preko 100 članova.
– U zadnje tri godine jedrimo organizirano pa je u sklopu jednog takvog aranžmana organizirana i ova tura, koju smo započeli u Sukošanu te preko Šibenika, Hvara, Brača, Visa i Primoštena konačno dojedrili u Biograd. Ovdje se sastajemo sa starim znancima i prijateljima, a ti susreti uvijek imaju svoju posebnu draž. Naime, među jedriličarima ima dosta sportaša pa tako i vaterpolista, među kojima je i Mitko Stardelov, predsjednik skopskog Vaterpolo kluba Rabotnički. Ovaj je posjet tako na neki način uzvratni posjet biogradskom vaterpolo klubu s kojim je uspostavljena dobra suradnja. Prošlog ljeta naši su bili na pripremama u Biogradu, dok su vaši bili na pripremama kod nas. Što se jedriličara tiče, mi nastojimo uvrstiti Biograd u naše ture po Hrvatskoj jer nam je to posebno drago odredište, kazali su nam simpatični Makedonci.
Za sve njih upriličena je zakuska i druženje u kafiću Roko na kojoj su ih dočekali vaterpolisti i predsjednik Športske zajednice grada Biograda, Marijan Stopfer.