Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ćurko: Plaće isplaćujemo uredno svakog mjeseca

Autor: Branko Božić

24.05.2010. 22:00
Ćurko: Plaće isplaćujemo uredno svakog mjeseca

Foto: Filip BRALA



Zaposlenicima gradske Uprave, njima sedamnaestorici, plaća se redovito isplaćuje od prvog do petog u mjesecu, dok djelatnicima Komia osobni dohodak na račune sjeda najdalje do desetog u mjesecu – Emil Ćurko, gradonačelnik Nina
Budući da se ovih dana u javnosti proširila vijest kako zaposlenici ninske Gradske uprave te djelatnici Gradskog Komunalnog poduzeća Komio koji se, također, financiraju putem gradskog proračuna, nisu u posljednja tri mjeseca primili plaće, posjetili smo upravu grada i gradonačelnika Emila Ćurka, kako bi se uvjerili u istinitost ove informacije.
– Riječ je u potpunosti o dezinformaciji koja me iznenadila i zatekla i koja ne drži vodu. Zaposlenicima gradske Uprave, njima sedamnaestorici, plaća se redovito isplaćuje od prvog de petog u mjesecu, dok djelatnicima Komia osobni dohodak na račune sjeda najdalje do desetog u mjesecu. Je da ni mi nismo imuni na trenutačnu krizu i recesiju ali ja vam još jednom odgovorno tvrdim da mi uspješno poslujemo te da na vrijeme servisiramo naše obaveze prema raznim subjektima kao i to da naš račun niti jedan dan nije bio ¨suh¨, rekao je gradonačelnik Ćurko.
Gradonačelnikove riječi na sličan nam je način potvrdila i sindikalna povjerenica u Gradu Ninu Linda Maraš, potkrijepivši nam sve sa isplatnim listama zaposlenika.
– Hvala Bogu mi se još uvijek možemo pohvaliti da radimo i da redovito primamo plaće. Kad bi to kojim slučajem bilo kako to zlobnici pričaju, onda bih ja kao sindikalna povjerenica vjerujte mi među prvima reagirala i stala u zaštitu radničkih prava. No međutim u našoj Gradskoj upravi poštivanje te provođenje kolektivnog ugovora nikada, pa ni u ovom slučaju, nije došlo u pitanje, zaključila je sindikalna povjerenica Linda Maraš.