Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Građanima je i dalje veliki problem smještaj djece u vrtiće

Autor: Nives Rogoznica

24.05.2010. 22:00
Građanima je i dalje veliki problem smještaj djece u vrtiće

Foto: Tomislav JERAK



Predstavnici jednog od kooperanata tvrtke R.I.G. Tehnički Servisi Grupa iz Vukovara došli su čak iz Rijeke da bi izložili svoj problem, a radi se o tome da su oni jedna od kooperantskih tvrtki koja nije dobila zarađeni novac od srane R.I.G.-a. Stotine ljudi ostaju bez posla, zbog neplaćenih kredita stanovi i kuće im idu na bubanj, dvadeset kooperantskih tvrtki je u ogromnim problemima.
Sve ove tvrtke su kao kooperanti radile na izgradnji platforme, a riječ je o poslu za kojeg je inozemni naručitelj sklopio s R.I.G. Tehnički Servisi Grupa. Stranci su uredno platili, ali R.I.G.gurpa nije isplatila kooperante. To je sramota. Ono su pisali premijerki Kosor, ali ona im nije odgovorila, a obratili su se i nadležnim tijelima. No, kako nemaju nikakvog odgovora, a vrijeme prolazi, ja ću zatražiti odgovor od premijerke. Premijerka Kosor govori o borbi za svako radno mjesto, a onda se dopušta ovakva jedna situacija. To je jednostavno nedopustivo, kazala je saborska zastupnika SDP-a Ingrid Antičević Marinović po završetku jučerašnjeg primanja građana u stranačkim prostorijama na Trgu pet bunara.
Antičević Marinović je izvijestila i kako je bilo pritužbi građana na općenito tešku materijalnu situaciju, a prije svega na nemogućnost rješavanja stambenog pitanja.
-S druge srane građani dolaze i govore mi o primjerima osoba koji su nasilno ušle u stanove u državnom vlasništvu, a ostvarili su i pravo na obnovu, kuće su im obnovljene i u njima žive, a stanove iznajmljuju. Građanima je također veliki problem smještaj djece u vrtiće, jer iako grad subvencionira privatne vrtiće, nemaju svi novca da bi to plaćali, rekla je Antičević Marinović.
— Slika
Ingrid Antičević Marinović