Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Moramo se pojačati iskusnim igračima

Autor: Drago Bajković

24.05.2010. 22:00
Moramo se pojačati iskusnim igračima

Foto: Vedran SITNICA



Razgovori s nekim igračima su u tijeku. Želimo dovesti po jednog igrača u svaku liniju, a također nam je upražnjeno mjesto na lijevom boku. Naravno da su nam interesantni neki igrači iz Međimurja i Croatije, ali nismo se orijentirali samo na hrvatsko tržište, kazao je Bajlo
Iako je prošlo tek nešto više od desetak dana od kada je pao zastor na prvoligašku sezonu, čini se kao da je prošla već čitava vječnost. Zadar je, kako je i poznato, nakon toga neslavno, da ne kažemo sramotno, u finalu Županijskog nogometnog kupa poražen od Velebita čime je dodatno “zamračen” dojam na, i onako lošu sezonu prvoligaša sa Stanova. Bez obzira na to osnovni cilj je ostvaren, Zadar ostaje prvoligaš, a sezona koja ga očekuje bit će zasigurno još teža nego prethodna. Razlog, Liga se sa 16 smanjuje na 12 klubova što znači da će ispadati pet klubova. Na Stanovima su toga svjesni i najavljuju pojačanja po svim linijama.
– Za sada mogu potvrditi da Tomislav Čuljak, Bruno Šiklić i Davor Piškor više nisu igrači NK Zadra. Njima je istekao ugovor i mi smo im se zahvalili na suradnji – kazivao je jučer ujutro sportski direktor Josip Bajlo.
Najavljeno je da će biti još “otpuštanja”, znate li već sada o kojim se igračima radi?
– Još ćemo jednom analizirati prošlu sezonu i donijeti konačan sud na koje igrače nećemo računati u sljedećem prvenstvu. Otprilike već znamo o kome se radi, ali za sada nećemo izlaziti u javnost s imenima. Naravno, na to će utjecati i kretanja na tržištu, tj. koje ćemo igrače uspjeti dovesti za sljedeću sezonu.
Poznato je da će na kraju sljedeće sezone ispasti pet klubova što bi značilo da će se od prvog kola ići na “na nož”. Hoće li ta činjenica utjecati na to kojim ćete igračima ojačati svoje redove?
– Činjenica je da se Prva HNL smanjuje nakon sljedeće sezone sa 16 na 12 klubova i za očekivati je veliku borbu od prvog kola. To će naravno diktirati i kojim ćemo se igračima pojačati u sljedećoj sezoni. Nažalost, nećemo moći ostati samo na mladim igračima, već ćemo morati posegnuti na tržište za iskusnim prvoligaškim igračima. Nekako sam sklon opciji da stvorimo “miks” mladosti i iskustva. Poznato je da sam pristalica Lige 16 upravo iz razloga što se na taj način daje prigoda za dokazivanje mladim igračima iz vlastitog inkubatora. Međutim, činjenica je da oni sami ne bi mogli iznijeti sljedeću sezonu.
Pregovarate li već s nekim eventualnim pojačanjima i radi li se o igračima iz klubova koji su ove sezone ispali iz prvoligaškog društva?
– Razgovori s nekim igračima su u tijeku. Želimo dovesti po jednog igrača u svaku liniju, a također nam je upražnjeno mjesto na lijevom boku. Naravno da su nam interesantni neki igrači iz Međimurja i Croatije, ali nismo se orijentirali samo na hrvatsko tržište. U svakom slučaju u sljedećim danima i javnost će doznati o kojim se igračima radi. Naravno, ništa prije nego što se zaključe ti razgovori – tajnovit je kao i uvijek u ovakvim situacijama bio Josip Bajlo.