Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najveći posao smo napravili u drugoj četvrtini

Autor: Matej Lordanić

24.05.2010. 22:00
Najveći posao smo napravili u drugoj četvrtini

Foto: Zvonko KUCELIN



Najveći posao smo napravili u drugoj četvrtini kada smo anulirali njihovu prednost i poveli. Nismo im dopustili da se razmašu zbog čega im je u drugom poluvremenu palo samopouzdanje – kazao je Car
Do posljednje minute su svi gledatelji u Dvorani Krešimira Ćosića morali strepjeti. Tek je posljednji zvižduk suca označio početak slavlja i plasman Zadra u finale s Cibonom. Stoga je logično da su svi igrači poslije pobjede bili vidno umorni i iscrpljeni, ali i zadovoljni učinjenim.
– Možda gledatelji nisu očekivali ovakvu utakmicu jer kada kod kuće igrate odlučujuću utakmicu svi vas smatraju favoritom. Mi smo od početka bili nervozni, ali nismo igrali loše. U prvoj četvrtini je bila razlika u tome što je Cedevita sve pogodila, a mi smo sve promašili. Nijedan šut nije bio nerezonski. Na kraju smo došli do pobjede uz kvalitetniju obranu, agresivnost i podršku publike – rekao je Vladimer Boisa, potom kratko prokomentiravši očekivanja u finalu s Cibonom.
– Cibona ima više igrača u rotaciji, a kroz čitavu sezonu su prikazivali kvalitetne igre. Pred kraj sezone su se ponovno podigli u formi i nemaju nijednog ozlijeđenog igrača, što može biti bitno. Imali su nekoliko dana više za odmor i pripremu utakmice, ali nema predaje. Bit će teško, ali i njih očekuje gostovanje u Zadru – kazao je Boisa.
Nakon Boise pred novinare je stao Marko Car koji je postigao 17 koševa.
– Ostvarili smo veliku pobjedu. Nitko nije očekivao naš povratak u utakmicu nakon lošeg ulaska u prvu četvrtinu. Najveći posao smo napravili u drugoj četvrtini kada smo anulirali njihovu prednost i poveli. Nismo im dopustili da se razmašu zbog čega im je u drugom poluvremenu palo samopouzdanje. No, na kraju smo uspjeli izvući pobjedu. Cibona? U toj seriji nemamo imperativa jer nismo favoriti. No, kroz sezonu smo pokazali da možemo igrati s Cibonom i da ih možemo pobijediti. Uz pobjede kod kuće morat ćemo pobijediti i na strani. Zadar dosta dugo nije dobio Cibonu u Zagrebu i bit će nam teško – veli Car.
Trent Plaisted je uz Hrvoja Perića bio najvažniji igrač u stizanju velike Cedevitine prednosti u drugoj četvrtini.
– Zadovoljni smo ostvarenim. Ovo je veliki doseg za našu momčad. U NLB ligi nismo igrali kako smo trebali, a sada smo to donekle ispravili ušavši u finale Lige za prvaka. Cedevita je dobra momčad i zadovoljni smo što smo ih pobijedili, uz malu pomoć sreće. Cibona? Oni su odlični, čvrsti u obrani i dobro pokriveni na svim pozicijama. Morat ćemo igrati jako dobro, ali zadovoljni smo što smo dobili priliku okušati se u finalu – kazao je Plaisted nakon kojega je pred novinare stao kapetan Tomislav Ružić.
– Utakmica je bila teška. Cedevita se pokazala jako dobrom momčadi i mi smo morali odigrati kvalitetnih 40 minuta kako bismo pobijedili. Nisu nam dali disati, pogotovo u prvoj četvrtini. U tom razdoblju su sve pogodili, a mi nismo uspjeli razviti svoju igru. Morali smo se vraćati agresivnijom obranom u čemu smo uspjeli. U nastavku smo nastavili u istom ritmu, s posebnim naglaskom na čvrstu obranu, te smo na kraju pobijedili. Cibona? Bit će još jedna u nizu čvrstih utakmica u kojoj bi mogla odlučivati jedna lopta ili jedan šut. Maksimalno se moramo pripremiti i trebat ćemo ih dobro proučiti. Najopasniji su Gordon i Tomas, te Andrić pod košem, ali Cibona ima više igrača koji u datom trenutku mogu povući – kazao je Ružić.