Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Policajci posjetili turanjski vrtić Cvitić

Autor: Jelica Farkaš

24.05.2010. 22:00
Policajci posjetili turanjski vrtić Cvitić


O pravilima ponašanja u prometu i opasnostima u prometu govorili su i kontakt policajci koji su djecu zainteresirali opremom i rekvizitima koje su donijeli. Djeci su pokazali policijsku odoru, prometne znakove, semafor, a posebno je bila zanimljiva palica STOP i alkotestovi
Za mališane dječjeg vrtića Cvitić u Turnju, područnog odjeljenja filipjanskog vrtića Cvit, upriličen je susret s policajcima, a djeca su bila oduševljena tim druženjem.
– Ovaj susret organiziran je u sklopu provođenja projekta Spretno i oprezno u prometu, a gosti mališanima u turanjskom vrtiću bili su policajci PU Biograd na Moru, kazala je ravnateljica vrtića Mirjana Zalović. Naime, odgojitelji su tijekom svibnja s djecom radili na navedenom projektu, a sve radi usvajanja znanja o prometu i posebno učestalim opasnostima.
Djeca su se upoznavala s pravilima ponašanja u prometu, s prijelazom preko zebre, sa semaforom, najvažnijim prometnim znakovima, zatim o sigurnom putu od vrtića do kuće te s važnošću vezanja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.
O pravilima ponašanja u prometu i opasnostima u prometu govorili su i kontakt policajci koji su djecu zainteresirali opremom i rekvizitima koje su donijeli. Djeci su pokazali policijsku odoru, prometne znakove, semafor, a posebno je bila zanimljiva palica STOP i alkotestovi.
– Nakon izlaganja policajci su djecu ispitivali i na kraju podijelili ‘vozačke dozvole’ što je djecu posebno obradovalo. Projekt ‘Spretno i sigurno u prometu’ nastavit će se provoditi u vrtiću tijekom cijele godine, posebno za djecu predškolske dobi u svim našim objektima, a nominirat ćemo ga za donaciju na nekoliko adresa u RH kao i u Zadarskoj županiji, jer vjerujemo da pozitivne navike koje dijete stekne u djetinjstvu primjenjuje cijeli život, kazala je Zalović.