Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ulovljen šaran kapitalac

24.05.2011. 22:00
Ulovljen šaran  kapitalac


Da je Vransko jezero raj za slatkovodne ribolovce  uvjerio se i Tibor Vidović iz Austrije, koji je u ponedjeljak oko 19  sati ulovio kapitalnog šarana teškog 13 kilograma. Tibor na  Vransko jezero dolazi već 15 godina, a ovo je jedan od većih  primjeraka koje je dosad ulovio. Prošle godine imao je nekoliko  velikih ulova, među kojima se posebno ističe šaran od 11  kilograma uhvaćen skoro na istom mjestu. Borba ni ovoga puta  nije bila niti malo lagana, a za izvući ribu u čamac trebalo mu je  gotovo pola sata.
– Riba je, nakon što se upecala, vukla Tibora u gumenom  čamcu po jezeru skoro pola sata, a vaga je na kraju pokazala 13  kg. Tibor je koristio ribički štap “Fox Matrix”, mašinicu “Shimano  10000”, flaks debljine 0,36 i udicu “Ovner”, kažu iz Parka prirode  Vransko jezero ističući kako je ovo izvrstan početak ribičke  sezone nakon što je 15. svibnja završio lovostaj u Parku.
Vransko jezero poznato je odredište zaljubljenika u slatkovodni ribolov, a kapitalni ulovi soma i šarana nisu rijetkost.  Podsjetimo samo da je u rujnu prošle godine tamo ulovljen som  dužine 2,40 metara i težak 106 kilograma, kao i mnoštvo šarana  težih od 10 kilograma.