Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar bolji od Raštana tek nakon jedanaesteraca

24.05.2011. 22:00
Zadar bolji od Raštana tek nakon jedanaesteraca


Nogometaši Zadra kup će nastaviti igrati izvan županije nakon što su u županijskom finalu tek nakon jedanaesteraca slavili protiv trećeligaša Raštana. Tako su nakon dvije sezone u kojima ih je u županijskom finalu zaustavio Velebit ipak uspjeli proći u daljni tijek ovog natjecanja.
Početak je pripao liderima s ljestvice Treće lige, čime su najavili da će biti dostojan suparnik favoriziranom Zadru.
Prvu prigodu za Raštane imao je Župan iz slobodnog udarca, a drugu Mišlov nakon kornera i udarca glavom. S druge strane čvrstu obranu Raštana igrači Zadra nisu mogli probiti. Zadar je imao ozbiljnu prigodu u 38. minuti nakon slobodnog udarca Mršića, ali Puljić se ispred vrata nije najbolje snašao.
Pljesak s tribina izmamio je Srzentić čiji je jaki šut s 20 metara Gluić paradom jedva obranio. Uzvratio je Jerbić koji je nakon kornera bio najviši, ali lopta je otišla preko grede. Početkom drugog poluvremena Zadar je pritisnuo, ipak Gospić je čak s centra pokušao lobovati istrčalog Gluića i zamalo da nije uspio.
Zadar je došao u vodstvo u 64. minuti nakon što je u šesnaestercu srušen Santini, a precizan s bijele točke bio je Mršić. U 72. minuti ovacije s tribina nogometašima Raštana za izjednačenje. U brzoj kontri Gospić je dobro uposlio Burčula koji malo iskosa puca, lopta je očešala Gluića i otišla u mrežu. U 80. minuti Santini propušta odličnu priliku za Zadar u gužvi ispred vratiju Raštana. U 88. minuti u brzoj kontri Gospić puca u trku i dobro grije dlanove tek ušlog Ježine. Potom Burčul izvodi slobodan udarac s 25 metara, ali lopta je prohujala pored vratnice. U ruletu jedanaesteraca kod udarca Mišlova odlučila je obrana Ježine.


 ZADAR – RAŠTANE 1:1 (6:4 – 11m)


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja. 700. Sudac: Ivan Čačić (Zadar). Pomoćnici: Robertino Dujela i Damir Kraljević. Četvrti sudac: Ante Žilić. Strijelci: 1:0 Mršić (64′ – 11 m), 1:1 Burčul (72′). Strijelci iz jedanaesteraca: Santini, Ćurjurić, Banović, Mršić i Vasilj za Zadar, Kurtin, Burčul i Čačić za Raštane.
ZADAR: Gluić (od 88′ Ježina), Vasilj, Con, Begonja (od 60′ Ćurjurić), Maruna (od 53′ Bilaver), Jerbić, Banović, Puljić, Santini, Glumac, Mršić. Trener: Dalibor Zebić.
RAŠTANE. Vugdelija, Šimurina, Andačić, Batur, Kurtin, Tičak (od 59′ Čačić), Srzentić (od 84′ Veršić), Burčul, Gospić, Župan (od 83′ Birkić), Mišlov. Trener: Leopold Burčul.




 IZJAVE


DALIBOR ZEBIĆ, TRENER ZADRA
– Kup nam je uvijek teško igrati s obzirom na kraj sezone, pogotovo kad igramo protiv momaka koji su ranije bili kod nas i koji su željni dokazivanja. Njihova igra je puno agresivnija i s više motiva. Zadnji put smo ispali na jedanaesterce, ali ovaj put pokazali smo više mirnoće i prošli smo. Moramo biti zadovoljni s obzirom na okolnosti.
LEO BURČUL, TRENER RAŠTANA
– Čestitam Zadru na osvojenom kupu. Ostalo bez komentara.