Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Emotivan oproštaj Banića od Bilbaa

24.05.2012. 22:00
Emotivan oproštaj Banića od Bilbaa


Ispunio sam sve ciljeve u Bilbau, osim osvajanja titule prvaka – izjavio je Banić


Malo igrača se u današnjoj košarci, a i sportu općenito može pohvaliti da je u jednom klubu provelo sedam godina i odigralo preko tri stotine utakmica. Marko Banić jedan je od njih. Zadarski centar, koji će posljednjeg dana mjeseca kolovoza napuniti 28 godina, odlučio je završiti svoju baskijsku avanturu. Nakon što je prošle godine s Bilbaom dogurao do finala najjače lige u Europi, ove je sezone ostvario i dugo očekivani euroligaški san, gdje je došao do četvrtfinala. Bio je kapetan momčadi i idol navijača, koji mu zahvaljuju na svemu što je dao klubu.
– Draga moja obitelji. Ovo je bila najteža odluka u mom životu. Odlazim u potrazi za novim ciljevima i motivacijama, kako bih napravio korak naprijed u karijeri. Ispunio sam sve ciljeve u Bilbau, osim osvajanja titule prvaka. Ponosan sam na sve što smo zajedno napravili. Osjetio sam kako je to boriti se za ostanak i kako je to boriti se za naslov prvaka. Hvala vam na podršci i što ste mi pomogli da se izgradim kao igrač i kao osoba te spoznam prave životne vrijednosti. Želim vam sve najbolje u budućnosti i da nastavite s istom pozitivnom energijom i zajedništvom, koje nas je i dovelo tu gdje smo sada. Ne znam gdje će me sudbina odvesti, ali gdje god bio, uvijek ću se osjećati “Bilbainom”. Uvijek ćete mi biti u srcu – rekao je Banić na oproštajnoj konferenciji za medije, za koju je napisao poseban govor.
U sedam godina bilo je, naravno, mnogo lijepih, ali i ponešto teških trenutaka.
– Najljepše trenutke proveo sam ove sezone, jer smo napokon igrali Euroligu, a najgore prije nešto više od dvije godine, kada je otišao trener Txus Vidorreta. Svi smo patili. Bila je to teška godina, ali to iskustvo nas je ujedinilo i učinilo još jačima.
Gdje će nastaviti karijeru, još ne zna.
– Postoji interes nekih momčadi, ali još ništa konkretno.
No, jedno je sigurno.
– Volio bih jednoga dana ponovno zaigrati ovdje, čak i živjeti u Bilbau. Obožavam ovaj grad i osjećam se “Bilbainom” od prvog trenutka.
Kapetan se oprostio se u suzama izrekavši na baskijskom jeziku.
– Hvala vam, uvijek ću biti s vama.