Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Gostovao Marko Vučetić

24.05.2012. 22:00
Gostovao Marko Vučetić


Dr. sc. Marko Vučetić, mladi znanstvenik i sveučilišni profesor Sveučilišta u Zadru, bio je gost književnog susreta „Večer u knjižari” održanog u srijedu navečer u knjižari Verbum. Vučetić, profesor filozofije i povijesti je završio poslijediplomski studij iz filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a završio je i Teološko-katehetski studij, te je minule akademske godine upisao poslijediplomski doktorski studij „Kršćanstvo i suvremena kultura” na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.
Na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru predaje više kolegija, a predaje i na Visokoj teološko-katehetskoj školi u Zadru. Član je Hrvatskog filozofskog društva i predsjednik Školskog odbora Klasične gimnazije Ivana Pavla II.
Na susretu kojim je moderirala Ines Grbić, profesor Vučetić je zanimljivo približio pojam suvremene filozofije, povijesti filozofije, govorio je o raznovrsnosti humanističkog djelovanja, o odnosu vjere i znanosti, o prijateljstvu, kao i o tomu što znači biti mlad i uspješan.