Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SUĐENJE RATKU MLADIĆU NASTAVLJA SE 25. LIPNJA

24.05.2012. 22:00
SUĐENJE RATKU MLADIĆU NASTAVLJA SE 25. LIPNJA


Suđenje Ratku Mladiću, čiji je nastavak morao biti odgođen zbog skandaloznog propusta tužiteljstva, bit će nastavljen 25. lipnja ispitivanjem prvih svjedoka, objavio je jučer Haški sud.
Suđenje je prvotno trebalo biti nastavljeno 29. svibnja, no sudac Alphons Orie morao je nastavak suđenja odgoditi do daljnjega, jer optužba nije u predviđenom roku obznanila dokazne materijale koji su Mladićevim odvjetnicima potrebni za pripremu obrane.
Iako je Mladićeva obrana zbog tog propusta tražila šestomjesečnu odgodu, sudsko vijeće odlučilo se za skoro jednomjesečnu odgodu, procijenivši kako propust tužiteljstva ipak nije imao značajniji efekt na pripreme Mladićeve obrane.
Iako je Mladićeva obrana tvrdila da se radilo o 40 posto dokumenata koje mora objaviti tužiteljstvo, tužiteljstvo je u naknadnoj analizi utvrdilo da od ukupno 155.256 dokumenata optuženom nije dostavljeno samo malo više od tri posto dokaznog materijala, što je imalo “ograničeni utjecaj” na sposobnost odbrane da se pripremi za izvođenje dokaza optužbe.