Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U iščekivanju Aleša Pipana

24.05.2012. 22:00
U iščekivanju Aleša Pipana


Tek nakon sastanka Pipana i Skroče znat će se kreće li Zadar definitivno u potragu za novim trenerom


Dok je većina igrača nakon završetka sezone na odmoru, sportskog direktora Branka Skroču veći dio posla tek očekuje. Prvo je na redu pitanje trenera. Aleš Pipan trebao bi doći u Zadar početkom sljedećeg tjedna te s direktorom analizirati proteklu sezonu i donijeti konačnu odluku o svojoj budućnosti na klupi momčadi s Višnjika. Za sada je sve u sferi pretpostavke da slovenski trener najvjerojatnije neće produžiti ugovor, no službene potvrde nema. Tek nakon sastanka Pipana i Skroče znat će se kreće li Zadar definitivno u potragu za novim trenerom. Kad je riječ o igračkom kadru i on u dobrom dijelu ovisi o novom/starom treneru. Važeći ugovor i za sljedeću sezonu imaju Ante Delaš, Ivica Radić, Šime Olivari, Ivan Batur, Franko Šango i Ante Smolić, dok Marko Ramljak ima opciju produljenja.
– Naša je želja da ga zadržimo, što bi bilo dobro i za njega i mislim da smo na dobrom putu da tako bude – kaže Skroče.
Ugovor je istekao Ivi Ivanovu, Goranu Vrbancu, Anti Krapiću, Franku Kaštropilu, Karlu Vragoviću, Zoranu Vrkiću, Urošu Zadniku, Abdullahiju Kusi, te DeWayneu Reedu. Gotovo sigurno klub neće zadržati trojicu stranaca, jer će upravo na pozicijama razigravača i centra trebati dovesti najveća pojačanja za sljedeću sezonu. Želja je da se svakako zadrži kapetan Ivanov, a vjerojatno i još neki od navedenih igrača, no žurbe nema. I mnogima od njih je u interesu da ostanu u Zadru, naročito sada, kada se vratio u ABA ligu pa je za očekivati da će upravo dosadašnji klub imati prednost u pregovorima. Što se prinova tiče, još je rano za konkretne poteze, premda će sportski direktor u petak na put vezan baš za mogući angažman novih igrača. Dakako, pravo slaganje momčadi krenut će tek onda, kada se bude znalo tko će ju voditi. Osim toga, Skroče ističe još nešto, čime se vodio i u netom završenoj sezoni.
– Prije svega trebamo imati ozbiljan sastanak s glavnim sponzorima, kako bismo utvrdili kolikim ćemo budžetom raspolagati sljedeće sezone. Neće nam se dogoditi greške iz prošlosti. Sastavit ćemo momčad sukladno financijskim mogućnostima, koju ćemo moći isplatiti.
Sve u svemu, vremena je sasvim dovoljno, uostalom, prvenstvo još nije ni završilo, no iskustvo iz prethodnih godina pokazalo je da je ove stvari bolje rješavati što je prije moguće, kako bi se momčad, nakon prvog okupljanja u kolovozu, mogla koncentrirati samo na rad.


Cedevita u finalu s Cibonom




Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale Hrvatskog prvenstva svladavši u odlučujućoj, trećoj utakmici u Zagrebu Split s 96:70 (46:30) te su polufinalnu seriju dobili s 2:1. Nakon izjednačene prve četvrtine, odluka o pobjedniku pala je u drugoj, koju su košarkaši Cedevite dobili s 29:13. Kod domaćina su najučinkovitiji bili Bilan (17), Car (15), Opačak (14) i Draper (11), a kod Splićana Subotić (16), Mimica (14) i Sobin (14). Cedevita će se u finalu odmjeriti s Cibonom, neporaženom u ovogodišnjem prvenstvu.