Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Una kao okosnica

24.05.2012. 22:00
Una kao okosnica


Krajnji cilj je stvaranje zajedničke turističke ponude s hrvatske i bosanske strane projekta. Projekt se bazira na gornji tok rijeke Une, to je okosnica, međutim na ovoj radionici su pozvani sudionici iz svih krajeva zainteresirani za ovu temu, kazala je Miočić


Edukativna radionica “Kako razviti ponudu ruralnog turizma” započela je jučer u prostoru Razvojne agencije Zadarske županije (ZADRA) i trajat će dva dana. Na radionici je dvadesetak polaznika iz svih krajeva županije, a vodi je Robert Bočac, nacionalni konzultant za agroturizam UNDP-a.
Na radionici su većinom predstavnici malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i lokalni poduzetnici koji turistima nude usluge smještaja, prehrane i ruralnih proizvoda tijekom cijele godine te predstavnici turističkih agencija i turoperatora.
Nikolina Miočić, voditeljica projekta “Una – Spring of life”, rekla je polaznicima da je radionica financirana u sklopu ovoga projekta te se nada da će u sljedeća dva dana usvojiti znanja i povezati se, jer tu su šanse za uspjeh.
– Projekt ‘Una – Spring of Life’ možete naći na stranicama Zadarske županije i na Facebook stranici, pa nas možete ‘lajkati’. Ova radionica je organizirana u duhu provedbe tog projekta. Krajnji cilj nam je stvaranje zajedničke turističke ponude, turističkog proizvoda, s hrvatske i bosanske strane projekta. Projekt se bazira na gornji tok rijeke Une, to je okosnica, međutim na ovoj radionici su pozvani sudionici iz svih krajeva zainteresirani za ovu temu, kazala je Miočić.
Polaznici su dobili i promotivne materijale o projektu “Una – Spring of Life” nositelja Zadarske županije koji je odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. te je 1. travnja 2011. godine počela i provedba ovog projekta, vrijednog ukupno 421.050,24 eura. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 198.467,69 eura, a projekt se na području Republike Hrvatske provodi u suradnji šest partnerskih te dvije suradničke organizacije.