Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Akcija mladih prozvala Franto i Lignum za pomoć HDZ-u

Autor: Siniša Klarica

24.05.2013. 22:00
Akcija mladih prozvala Franto i Lignum za pomoć HDZ-u

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Akcija mladih predstavila je jučer svoje kandidate izabrane u predstavnička tijela nakon lokalnih izbora. U Gradu Zadru to su Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač.
Marko Pupić Bakrač je rekao da Akcija mladih previše cijeni svoje birače da bi im sugerirali za kojeg će kandidata glasovati u drugom krugu. Stoga će on svoj listić poništiti jer ne želi birati manje zlo. No Bakrač je prozvao građevinske tvrtke Lignum i Franto za poslovanje s Gradom Zadrom po povlaštenim uvjetima.
– Vlasnik Lignuma je održao sastanak sa svojim radnicima rekavši im da ako ne glasuju za HDZ, za njih neće biti posla. Frantovim su vozilima razvoženi hadezeovci na izborima. Čudno je to što ovi na državnoj razini to negiraju i ne žele napraviti nadzor nad tim tvrtkama. Rezultati ovih izbora pokazuju da je od 10.000 HDZ-ovih glasova, njih 5.000 dobiveno na pritisak, rekao je Marko Pupić Bakrač dodavši ako se želi promijeniti vlast, na izbore mora izići puno više birača.
Direktor Franta Tomislav Škara opovrgao je da su njegovi kombiji korišteni u izborne svrhe i dodao je da je neshvatljivo kakve gluposti priča jedan školovan čovjek poput Marka Pupića Bakrača.
– Franto u posljedne tri godine nije dobio nijedan posao s Gradom Zadrom, osim komunalnog održavanja. U posljednjih četiri godine poslove s Gradom Zadrom nije sklopila nijedna zadarska tvrtka. Poslove su dobivali: Osijek-Koteks, Asfaltna cesta Split, Akropolis Split, Cestar Split, Strabag i dr. Ako netko misli drugačije, spreman sam za javno sučeljavanje argumentima. Stoga su izjave o Frantu kao povlaštenoj tvrtki u poslovanju s Gradom neutemeljene, rekao nam je Tomislav Škara.