Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zavod će na prodaju kada se završe radovi na Poliklinici

Autor: Anamarija Bilan

24.05.2013. 22:00
Zavod će na prodaju kada se završe radovi na Poliklinici

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kad su još u svibnju 2007. godine tadašnji župan Ivo Grbić i tadašnji ministar zdravstva Neven Ljubičić potpisali ugovor o sufinanciranju radova na Poliklinici dogovoreno je da će Zadarska županija, kao suinvestitor, prodati zgradu Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, te tako osigurati opremanje nove Poliklinike.
Ipak, radovi na izgradnji su u više navrata prolongirani i još uvijek se ne nazire njihov kraj, tako da se još uvijek ne zna kada bi se zgradu Zavoda, koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji, uz plažu Kolovare, moglo prodati.
 – Prodaji postojeće zgrade Zavoda za javno zdravstvo će se pristupiti čim bude izvjestan datum završetka građevinskih radova na Poliklinici. Procijenjena vrijednost zgrade, u kojoj se trenutačno obavlja djelatnost Zavoda za javno zdravstveno, iznosi oko 26 milijuna kuna, a kao što je u sporazumu vidljivo postoji i procijenjena vrijednost postojeće opreme koju će se prenijeti u prostor Poliklinike, a koja iznosi oko 15 milijuna kuna, rekao je Andrija Marcelić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije i dodao da će se dio sredstava namiriti i iz decentraliziranih sredstava.
Objasnio je da je raspored unutrašnjeg uređenja već definiran i to po katovima. Tako će u podrumu biti fizikalna medicina, nuklearna medicina i rendgen, u prizemlju hemodijaliza i laboratorij, a na prvom, drugom i trećem katu specijalističke ordinacije i dnevna bolnica). Čitav četvrti kat namijenjen je Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, koji će moći koristiti i dio prizemlja i podruma.
 – I Opća bolnica i Županijski zavod za javno zdravstvo dio opreme će prenijeti u nove prostorije, jer su i sada svi odjeli i službe u funkciji i posjeduju odgovarajuću opremu, a dio će se nabaviti prilikom useljenja, zaključio je Marcelić.
Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo istaknuo je da su oni spremni za preseljenje te da jedva čekaju trenutak kad će useliti u novu zgradu i u nove prostorije.
 – Trenutačno radimo na oko 1.000 metara četvornih, a koliko nam je skučeno potvrđuje činjenica da se naši djelatnici presvlače na hodniku ili stubištu. U novoj zgradi imat ćemo oko 4.000 četvornih metara što nam je dovoljno za rad.
 
Zbog svih problema na koje se naišlo tijekom izgradnje, kao i neriješene imovinskopravne odnose s vlasnicima obližnih terena, izgleda da će i građani, ali i zdravstvene ustanove još neko vrijeme pričekati na nove prostorije.