Obala i lučice opet nezakonito naplaćivali parkiranje, ovoga puta na Branimirovoj obali!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA

Gradska tvrtka Obala i lučice ponovno se našla u problemu zbog naplate parkiranja. Iako se činilo kako su sve nepravilnosti s ishođenjem suglasnosti od Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave zadarske, polovinom veljače ove godine otklonjene, inspektor Lučke kapetanije Zadar u svom je nadzoru utvrdio novu nezakonitost. Riječ je o dvjema lokacijama na Obali kneza Branimira što su nam potvrdili u tvrtki Obala i lučice no nisu željeli govoriti o detaljima.

- Što se tiče inspekcijskog nadzora i odluke Lučke kapetanije možemo reći da smo iskoristili svoje pravo i uložili žalbu na rješenje, kratko su prokomentirali novu neugodnu situaciju u ovoj gradskoj tvrtki za naplatu parkiranja i pauk službu.

Nešto konkretniji, pak, bili su u resornom ministarstvu.

 - Obilaskom pomorskog dobra u obuhvatu od Istarske obale, preko Liburnske obale, Obalom kralja Tomislava te Branimirovom obalom inspekcijskim očevidom utvrđeno je da se pomorsko dobro gospodarski koristi na dijelovima čestica 9360 i 1076411 kat. op. Zadar i dijelu Županijske lučke uprave Zadar na Obali kralja Tomislava. Uvidom na terenu i u izvatke iz zemljišnih knjiga, proizlazi da se djelatnost organiziranja i naplate prometa u mirovanju obavlja na dvije čestice pomorskoga dobra, a za čije korištenje gradska tvrtka koja vrši naplatu parkiranja, naziva Obala i lučice d.o.o. Zadar, ne posjeduje Ugovor o koncesiji pomorskog dobra, čime je utvrđeno počinjenje pomorskoga prekršaja, temeljem čega je nadležana Lučka kapetanija Zadar predmetnoj tvrtki u vlasništvu Grada Zadra izdala Rješenje o trenutnoj zabrani daljnjeg gospodarskog korištenja pomorskog dobra, budući da za navedenu djelatnost nije ishođena potrebna dozvola, stoji u odgovoru Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno