U znak sjećanja na košarkaškog velikana

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Članovi Lige protiv raka Zadar i njihovi gosti, članovi Lige  protiv raka Dubrovnik, u subotu su položili vijence ispred spomenika  Krešimiru Ćosiću na Višnjiku.

Za polaganje vijenaca košarkaškom velikanu odlučili su se u znak  sjećanja i obilježavajući 20. godina od njegova preranog odlaska.

Vijence su položili Davor Biloglav, predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik, Branko Dukić, predsjednik Lige protiv raka Zadar, a prisustvovali su i Lada Šokota, Vladislav Tomčuk iz zadarske Lige protiv raka, Nebojša Gunjeić, autor knjige u spomen na Krešu Ćosića „Nebeski koš", te  Igor Blaslov, predsjednik zadarske podružnice Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Vladislav Tomčuk, tajnik zadarske Lige protiv raka, pojasnio je kako je  polaganje vijenaca dio programa koji su organizirali tijekom proteklog  vikenda.

- Pod nazivom „Sportom do zdravlja" u suradnji s Ligom protiv raka iz  Dubrovnika organizirali smo utakmice zadarskih i dubrovačkih košarkašica u Jazinama za tri uzrasta, kadete, seniorke i veteranke, kazao je  Tomčuk.

- Riječ je o humanitarnoj inicijativi jer je sav prihod namijenjen liječenju onkoloških pacijenata, naglasio je Tomčuk.

Davor Biloglav, predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik, prisjetio se  potpisane povelje o suradnji sa Ligom protiv raka Zadar.

- Prije tri godine smo potpisali povelju i ostvarili kontakt, a ovo je prvi  put da smo nešto konkretno napravili, rekao je Biloglav.

Gosti iz Dubrovnika izuzetno su zahvalni domaćinima na organizaciji  i gostoprimstvu, a Biloglav ističe kako je upravo dobra suradnja najbolji  dokaz kako se s malo sredstava, volje i vremena, pokraj struke, može doprinijeti liječenju ove opake bolesti.

- Čast nam je što smo imali prilike položiti vijenac ispred spomenika  Kreši Ćosiću, kazao je Biloglav, za kraj čestitavši i zajvalivši Tomčuku i  Dukiću na izvrsno organiziarnoj utakmici humanitarnog karaktera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno