Država Gradu Ninu darovala nekretnine vrijedne 851 tisuću kuna

Slika korisnika valentinam
Posjet ministra državne imovine Gorana Marića
Nekretnine su darovane u svrhu izgradnje ceste koja povezuje gospodarsku zonu „Prvi Brig“ i još nekoliko privrednih subjekata i poljoprivrednih gospodarstava s državnom cestom D-306, a spaja se s naseljem Ninski Stanovi
Za susreta župana Longina, ministra Marića i gradonačelnika Ćurka

U radnom posjetu Gradu Ninu u četvrtak,  24. svibnja  bio je ministar državne imovine Goran Marić. Na sastanku je potpisan Ugovor  kojim Republika Hrvatska daruje Gradu Ninu nekretnine u k.o. Nin-Zaton i k.o. Ninski Stanovi u svrhu izgradnje infrastrukturnog objekta – ceste, ukupne dužine cca 2,3 km za koju je ishođena građevinska dozvola, a  postupak nabave za izbor izvođača radova je u tijeku. Vrijednost darovanih nekretnina iznosi 851 tisuću kuna.

Projekt izgradnje ove ceste nominiran je prema EU fondovima – Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske (Mjera 07), iz kojih su Gradu  Ninu odobrena sredstva u iznosu od 6.858.124,05 kuna. Cesta povezuje  gospodarsku zonu „Prvi Brig“ i još nekoliko privrednih subjekata i poljoprivrednih gospodarstava s državnom cestom D-306, a spaja se s naseljem Ninski Stanovi, čime bi se rasteretila prometna gužva koja se u  ljetnim mjesecima stvara u Ninskim Stanovima.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim temama, kako vojarnu Šepurine  privesti turističkoj namjeni predviđenoj prostornim planom i riješiti dijelom nerješene imovinsko- pravne odnose koji se u prvom redu odnose  na podnesene zahtjeve za povrat imovine. Razgovaralo se i o ninskoj Ciglani koja se po prostornom planu nalazi u turističkoj zoni, te o gospodarskoj zoni „Mirila“ u Ninu. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno