Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na Višnjiku odana počast košarkaškom geniju Kreši Ćosiću

25.05.2018. 12:06
Na Višnjiku odana počast  košarkaškom geniju  Kreši Ćosiću


 Povodom 23. godišnjice smrti velikog košarkaša i još većeg  čovjeka Krešimira Ćosića, ispred dvorane na Višnjiku koja nosi  njegovo ime, igrači svih klupskih uzrasta, treneri i uprava kluba KK Zadar  te predstavnici ŠC Višnjik položili su vijenac i zapalili svijeće. Na taj način,  odali su počast jednom od najvećih europskih i svjetskih košarkaških velikana.
– Krešo je bio uzor i moralna vertikala svima koji su u košarci, ali i  mnogim drugima. Zaista mi je iznimna čast danas stajati ovdje pred  dvoranom koja nosi njegovo ime, pred njegovim spomenikom. Nadam  se kako će KK Zadar s ulaganjem u omladinski pogon te svojim ustrajnim radom biti na tragu Krešinog lika i djela. Organizacijski smo to ove  godine podigli na viši nivo pa su se Kreši došli pokloniti i igrači iz mlađih  selekcija kao i treneri te mi iz Uprave, istaknuo je Željko Žilavec, direktor  KK Zadar te dodao kako svi u klubu rade za isti cilj.
– Želja nam je da se rad kroz mlađe selekcije prepozna i kroz rezultate.  Naravno, za to treba vremena, ali mislim da smo na dobrom putu. Sve  ovo što radimo, uključujući i organizaciju ove godišnjice smrti našeg  dragog Kreše jest jedan dio mozaika koji slažemo za budućnost, zaključio je Žilavec.
Krešo Ćosić preminuo je 1995. godine u američkom Baltimoreu, prerano, od raka limfoma, s nepunih 47 godina života.