Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tinejdžerica (16) i 37-godišnja Zadranka našle tuđe kreditne kartice pa otišle u šoping

25.05.2018. 12:25
Tinejdžerica (16) i 37-godišnja Zadranka našle tuđe kreditne kartice pa otišle u šoping


Jučer su policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili kriminalističko istraživanje nad maloljetnom 16-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za krivotvorenje isprava.
Naime, sumnjiči ju se da je sredinom siječnju u trgovačkom centru u Zadru, kreditnom karticom koju je izgubio 26-godišnji vlasnik, u šest navrata u trgovinama platila razne artikle u vrijednosti od oko četiri tisuće kuna. Prema maloljetnoj 16-godišnjakinji se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće zbog krivotvorenja isprava, izvijestili su iz PU zadarske. 
Ali, ona nije bila jedina koja se pokušala okoristiti na tuđu račun. 
Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je krajem siječnja pronašla izgubljenu kreditnu karticu u vlasništvu 69-godišnjaka, koju je u šest navrata koristila kupujući razne artikle u zadarskim trgovinama, čime je oštetila vlasnika za iznos od oko 1.600 kuna.
– Također ju se sumnjiči da je prošlu subotu u jutarnjim satima, u Ulici Put Dikla u Zadru, došla do kuće 39-godišnjeg vlasnika, gdje je pokušala otvoriti prozor na prizemlju kuće i ući u kuću, u čemu nije uspjela. Protiv 37-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog računalne prijevare i pokušaja teške krađe, izvijestila je policija.