Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

DAN ŠKOLE Plesom i pjesmom proslavili i vrlo živu školsku godinu

25.05.2019. 13:47
DAN ŠKOLE Plesom i  pjesmom  proslavili i  vrlo živu  školsku  godinu


Jučerašnji dan bio je poseban za sve učenike i učitelje Osnovne škole Petra Preradovića. U HNK Zadar održana je priredba u povodu Dana ove škole. Učenici, njihovi učitelji i učiteljice, roditelji, djedovi i bake, svi zajedno su se okupili na središnjoj proslavi u jednoj školskoj  godini. Nakon izvođenja nacionalne himne okupljene je pozdravila  Stanka Pera Martinac, ravnateljica škole.
– Dobrodošli na proslavu Dana naše škole. Na poseban način pozdravljam sve drage umirovljenike, a posebno Milana Marasovića, našeg  bivšeg ravnatelja. Uvijek nas prati i to nas veseli. Također, pozdravljam  predstavnike gradske i županijske vlasti. Grad Zadar, koji je naš osnivač,  uvijek nas prati i pomaže u svim potrebama. Poseban pozdrav gostima iz  francuskog gradića Contrexeville s kojima smo u Erasmus plus programu "Zajedno smo različiti". Ovdje su 23 učenika sa svojim učiteljima koji  će u Zadru boraviti tjedan dana, pripremili smo im poseban program,  uključujući izlete, a mi ćemo ih posjetiti u listopadu. Godina iza nas je  bila poprilično živa, počevši od predstavljanja Erasmus plus projekta,  zatim smo obilježili Poetski tjedan, Europski tjedan, sudjelovali na brojnim radionicama, pa sve do STEM tjedna, istaknula je ravnateljica Pera  Martinac navodeći kako je pokrenut i novi časopis "Petraš".
Zahvalila se na donaciji uređaja za ADHD, koji posjeduje samo 14 škola u Hrvatskoj. Ravnateljica je uručila zahvalnicu Nikici Begonji koji je  organizirao humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za navedeni  uređaj.
– Naša kolegica došla je na ideju da olakšamo djeci, kontaktirali smo  ravnateljicu i odlučili se na kupnju uređaja. Naše udruženje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori će i dalje pomagati školu, istaknuo je Begonja.
Ravnateljica Pera Martinac je istaknula kako planiraju urediti malo  dvorište iza škole, te krenuti u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava. Projektantski ured AB Forum izradio je projekt, a tvrtka Geomodus je  napravila geodetsku izmjeru. Predstavnici navedene tvrtke ravnateljica  je uručila zahvalnicu.
Nakon pozdravnog govora i uručenja zahvalnica učenica Antonija Vanjak pročitala je imena učenika koji su postigli uspjehe na natjecanjima.  Nakon toga je uslijedio prigodni program u kojem su učenici svih uzrasta pokazali glumačke i pjevačke vještine. Svečanost je završila zajedničkim plesom ravnateljice i učenika.