Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PRIČOGRAD Festival pripovjedanja priča i bajki za djecu

25.05.2019. 14:39
PRIČOGRAD Festival  pripovjedanja  priča i bajki za  djecu


U organizaciji zadarske Osnovne škole Bartola Kašića i zahvaljujući idejnoj začetnici cijele priče, nastavnici razredne nastave – Elzi  Nadarević Baričić i prof. hrvatskog jezika i književnosti Meri Popović,  jučer poslijepodne je u dvorištu zadarske Gradske knjižnice održan  drugi po redu – Festival pripovjedanja priča i bajki za djecu.
Animatorica je bila poznata zadarska glumica Žana Bumber, a sudjelovalo je 30-tak djece od prvog do osmog razreda osnovne škole.
– Sudjeluje 12 -ero djece pripovjedača, ali imamo i plesa i igrokaza.  Ove godine, u goste nam je došla i "bajkopričalica" Sandra Vukoja iz  Slavonskog Broda. Svatko od sudionika će dobiti i lijepu knjigu na dar  što je osigurala Školska knjiga, a pomogao je i Grad Zadar.  Imali smo i  veliku podršku naše ravnateljice Katice Skukan, kao i Gradske knjižnice  koja nam je ustupila ovaj prekrasni prostor. Nadamo se da će ova manifestacija za koju smo odabrali termin – zadnji petak u mjesecu svibnju, postati tradicionalna – rekla je Elza Nadarević Baričić.