Ilirija potpuno spremna za glavnu sezonu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sigurnost u hotelima, kampu i marini
Uz sadašnje brojke popunjenost marine, rezervacije i najave u kampu i hotelima, provedba svih epidemioloških mjera i oznake sigurnosnih protokola "Safe Stay in Croatia", cijepljenje djelatnika i čak tri punkta za testiranje, na usluzi gostima, najavljuju dobru sezonu Ilirije
ILIRIJA
Ilirija osigurala testiranje za sve svoje goste

Ilirija d.d. Biograd, turistička tvrtka s cjelogodišnjim poslovanjem, pred nadolazeću glavnu sezonu upravo je obavila procjepljivanje djelatnika, ima otvorena tri punkta za PCR i antigensko testiranje gostiju te uz sve druge provedene protuepidemijske mjere i oznake "Safe Stay in Croatia", potpuno spremno dočekuje i drugu izazovnu sezonu, obilježenu svjetskom pandemijom izazvanom koronavirusom. S obzirom na kapacitete i značenje Ilirije, kao treće najveće turističke tvrtke u Zadarskoj županiji i jedne od 15 najvećih u Hrvatskoj, to bi trebalo imati i značajan utjecaj na uspjeh turizma u ovoj regiji, kao i cijeloj zemlji.

Cijepljenje djelatnika i sigurnosni protokoli

- U hotelu Ilirija je tijekom vikenda boravilo 100-tinjak gostiju. Uz grupu Francuza, ostatak su činili mahom domaći i slovenski gosti. Iz marine je isplovilo 115 čartera s gotovo 1.000 gostiju, a što potvrđuje 225 vozila na parkingu marine. Mimo chartera, preko 150 plovila prihvatnih vlasnika s posadama isplovilo je ili priprema brodove. Bilježe se i prva plovila u tranzitu. Nautičari su najviše iz EU država - Austrije, Njemačke, Slovenije, Mađarske, Češke. U Kamp parku Soline vikend je donio 300-tinjak gostiju, s dominacijom onih s vlastitim kamperima, ali i značajnim rastom korištenja naših mobilna kuća za odmor (mobile home). Tu dominiraju gosti iz Češke, Nijemici, te domaći, Mađari, Poljaci i Slovenci. Brojke uglavnom rastu te osnažuju naše procjene da će, uz poboljšanje općih epidemioloških prilika i svi mjera koje poduzimamo, ova sezona biti bolja od prethodne. Posebno vjerujemo u njezino produljenje u odnosu na lanjski nagli prekid koncem kolovoza, ističe Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirije.

Djelatnici Ilirije masovno su pristupili dobrovoljnom cijepljenu koje je obavljeno u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta i Zavodom za javno zdravstvo u objektima tvrtke, svjesni značenja i za vlastito zdravlje kao i sigurnost gostiju i uspjeh sezone. Oznake "Safe Stay in Croatia", osmišljene od strane Ministarstva turizma i sporta, ponijele su sve sastavnice tvrtke. Inspekcijska kontrola iz Ministarstva obišla je potom objekte Ilirije i potvrdila njihovu vjerodostojnost odnosno potpuno poštivanje svih sigurnosnih protokola koje ove oznake podrazumijevaju.

Ilirija je temeljem ugovora s privatnim polikliničkim centrom osigurala testiranje za sve svoje goste, ukoliko imaju potrebu pokazati rezutate testa pri povratku u svoje zemlje. Testiranje se, zbog olakšanja gostima, ali i epidemioloških mjera, provodi na tri punkta, odnosno u Kamp parku Soline, Marini Kornati i hotelima i redovno se obavlja već mjesec dana. Gosti po dolasku dobiju uz sve ostale informacije i onu o mogućnosti testiranja i terminima, a vrijeme se prilagođava potrebama gostiju. Značajan broj gostiju marine, kampa i hotela već je koristio takvu mogućnost, a u dosadašnjem organiziranju testiranja najveća je potreba iskazivana od strane gostiju nautičara sa čartera. Ilirija je, naime, tvrtka s cjelogodišnjim radom u marini, hotelima i agencijskom poslovanju.

Uspješniji od većine turističkih tvrtki u zemlji

Marina Kornati, kao treća najveća u zemlji, redovno posluje, a vidljivi su značajniji iskoraci u ovogodišnjem radu u odnosu na lanjski, a takve su i najave za nadolazeću punu sezonu. To se odnosi i na dolaske vlasnika plovila na stalnom vezu, kao i najam brodova partnerskih charter kompanija smještenih u marini Kornati. Hotel Ilirija otvoren je cijele godine i na usluzi gostima. Kamp Soline otvoren je od travnja, zasad s 100-tinjak gostiju, uz oscilacije tijekom vikenda, ali s dobrim najavama za nastavak sezone.

U svim objektima Ilirije stručne službe, u suradnji s nadležnim institucijama i stručnjacima, još su lani izradile i usvojile standardne procese za sigurnost gostiju i svojih zaposlenika. Potvrda njihove valjanje implementacije je lanjska sezona, koja je odrađena uz puno poštivanje svih mjera i preporuka, uz potpunu sigurnost gostiju i zaposlenika. Ilirija, kao društveno odgovorna tvrtka, zdravlju i sigurnosti svojih zaposlenika i gostiju oduvijek je davala prioritet, a to je u ovom vremenu i dodatno osnaženo.

Činjenica da Ilirija raspolaže sa svim oblicima smještaja i nizom dodatnih sadržaja u ponudi gostima, razlog je da je i u prethodnoj godini poslovala uspješnije od većine turističkih tvrtki u zemlji, a u tvrtki vjeruju da će tako biti i ove godine. Marina, odnosno nautički turizam sam je po sebi pogodan za svojevrsnu samoizlolaciju i užitak u prirodi, a Biograd je na vratima Kornata u nautičkom raju. Kamp park Soline iznimne prostranosti u hortikulturno oplemenjenoj park šumi uronjenoj u more je u apsolutno poželjnim oblicima smještaja u pandemijskim prilikama.

Dobru sezonu protegnuti do Biograd Boat Showa

Prostranost Ilirijinih hotela s velikim parkovnim pripadajućim površinama i smještaj na dodiru, ali izvan centra grada, uz plaže, također je poželjna. Sve su sobe opremljene balkonima, što također ima posebnu vrijednost u ovim prilikama. Dodatno tome i samostojeće ville (pr. Villa Primorje na 2 ha površine) i difuzni hotel Ražnjevića dvori (na 2 ha površine), agroturistička ponuda, kao i DMK agencija Ilirija Travel, sa svojim voznim parkom, luksuznim event brodom Nada, paletom ponude izleta i događaja, jamče uspješan i, vjeruju, bolji rad u ovoj godini.

Objekti su u dosadašnjem tijeku godine, za razliku od lanjskog lockdowna, tijekom cijele predsezone, ove godine bili otvoreni. Makar uz restrikcije i ograničenja, i kod nas i u zemljama iz kojih gosti dolaze, to je donijelo određene pomake. Uz procijepljenost i nadu u nastavak povoljnog trenda, kada je epidemiološko stanje u Zadarskoj županiji i zemlji u pitanju, u Iliriji očekuju bolju glavnu sezonu. Posebno vjeruju u produžetak posezone na rujan i listopad, umjesto lanjskog zatvaranja većine zemalja prema Hrvatskoj koncem kolovoza. U tom smislu nada je da će dobru sezonu protegnuti do Biograd Boat Showa, kojeg kao najveći nautički sajam u nas i kongres hrvatske nautike organiziraju koncem listopada. Napomenimo daje tvrtka i lani organizirala BBS koji je time bio i najveći sajmaski i manifestacioni događaj organiziran u zemlji i protekao je u punoj zdravstvenoj sigurnosti.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)