Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

”Kvadrat” za kraj projekcija u zatvorenom!

25.05.2021. 07:48


Za kraj filmski bogatog svibnja u Kino Zoni sačuvali smo za vas jedan pravi dragulj. Naime, prije nego startamo s našom ljetnim programom i izađemo izvan dvorane, ove srijede nas još očekuje i projekcija višestruko nagrađivane satirične drame ''Kvadrat'', poručuju iz Kino Zone.
Christian je cijenjeni kustos muzeja suvremene umjetnosti, razveden, ali predan otac dvoje djece koji vozi električni automobil i podržava dobre ciljeve. Njegov sljedeći postav je "Kvadrat", instalacija koja prolaznike poziva na altruizam, podsjećajući ih na njihovu ulogu odgovornih ljudi. Ali ponekad je teško opravdati vlastite ideale, Christianov glupi odgovor na krađu telefona odvlači ga u sramotne situacije. U međuvremenu, PR agencija muzeja kreirala je neočekivanu kampanju za "Kvadrat". Odgovor je prenagljen i šalje Christiana, kao i muzej, u egzistencijalnu krizu.
Ruben Östlund ("Turist") svojim je filmom "Kvadrat", o uglednom kustosu čiji se život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik, obilježio suvremenu nezavisnu filmsku scenu 2017. godine. U Cannesu je osvojio Zlatnu palmu, glavnu nagradu festivala, a potom je trijumfirao na dodjeli Europske filmske akademije osvojivši nagrade za najbolji film, komediju, režiju, scenarij, glumca (Claes Bang) i scenografiju. Uz izvrsnog Claesa Banga u filmu dvije važne uloge nose i američki glumci Elisabeth Moss ("Dobri momci", "Sluškinjina priča") i Dominic West ("Žica", "Preljub").
*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 8 do 14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.