Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Naša budućnost u našim rukama”

25.05.2021. 11:30


U sklopu Europskog tjedna mladih koji se obilježava od 24. do 30 svibnja 2021. udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator organizira dvije informativne i promotivne aktivnosti.
Prva aktivnost je održavanje predavanja u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru u suradnji sa agencijom Integral Edukacijski Programi iz Zagreba. Webinar "Pripreme za studij – zašto započeti već u trećem razredu?" namijenjen je učenicima trećeg razreda koji još uvijek žele prijaviti neki studij (ili pauzirati godinu) a kroz prezentaciju će im se pružiti savjeti zašto krenuti ranije razmišljati o studiju, što sve treba pripremiti, druge mogućnosti (aktivnosti kroz ljeto – učenje jezika, radionice i slično) uz kraći pregled država, rokova, studija. Svim zainteresiranim učenicima će se ponuditi i besplatno individualno savjetovanje poslije predavanja a dobit će i prigodne promotivne materijale od Eurodeska i Agencije za mobilnost i programe EU.
Druga aktivnost je nagradni Eurodesk "online" kviz u kojem svi sudionici koji točno ispune kviz ulaze u izvlačenje 5 nagrada: a to su sivi ruksak (za laptop, tablet),"Time to move" platneni ruksak s notesom, kartaška igra "Time to move" na engleskom jeziku, kišobran s blokom i fasciklom, "Biljkoborci za solidarnost" (posuda sa zemljom i sjeme bosiljka s uputstvom za uporabu).
Nagradna igra traje od 24. 5. zaključno s nedjeljom 30.5.2021. a dostupna je na: https://bit.ly/2RHLbH9 i na internetskoj i facebook stranici udruge CINAZ.
Dobitnici će se birati u ponedjeljak 31.5. preko random.org, a isti dan ćemo objaviti popis petero sretnih dobitnika. Pomoć za kviz možete potražiti na: www.mobilnost.hr, www.europskesnagesolidarnosti.hr, Europski portal za mlade: https://europa.eu/youth/week_hr.
Europski tjedan mladih održava se od 24. do 30. svibnja 2021., a riječ je o europskoj manifestaciji kojom se svake dvije godine mladima ukazuje na brojne mogućnosti koje im se pružaju u okviru programa Europske unije – Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i Eurodesk. Uz slogan "Naša budućnost u našim rukama" svrha je potaknuti mlade na vlastito osnaživanje i razvoj, stjecanje vještina, učenje, nova iskustva, ali i aktivnije uključivanje u društvene procese, stvaranje uključivijeg i ekološki održivog društva. Aktivnosti za mlade provodi Eurodesk mreža, a više o aktivnostima i kada se događaju dostupno je na mrežnoj stranici Europskog tjedna mladih.


Prilika za okupljanje
Europski tjedan mladih prilika je da se razgovara o temama koje su mladima važne, predstave mogućnosti za potporu EU-a u području mladih i prenesu dosadašnja dobra iskustva. To je najveće europsko okupljanje za mlade i sektor mladih u Europi.