Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Upisi na Plesni odjel Glazbene škole B. Bersa

25.05.2021. 07:45


Već punih pedeset godina u kasno proljeće održavaju se prijemni ispiti za Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa u Zadru. Učenici mogu birati između osnovne škole za suvremeni ples ili za klasični balet. Edukacija traje četiri godine, a postoji mogućnost nakon završene jedne ili druge škole i nastavak obrazovanja u Srednjoj školi suvremenog plesa koja u Zadru postoji već desetak godina. Škola suvremenog plesa je nakon zagrebačke najstarija u Hrvatskoj pa se slobodno može reći da je ova značajna polustoljetna tradicija i te kako utjecala na razvoj plesne scene u Hrvatskoj.
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa sastoji se od četiri odsjeka: Osnovna škola suvremenog plesa, Osnovna škola za klasični balet, Područni odjel Preko i Srednja škola suvremenog plesa. Na odjelu radi deset nastavnika i korepetitora: Vlasta Marotti Hrašćanec, Jasna Frankić Brkljačić, Sanja Petrovski, Darko Brkljačić, Lucija Mikas, Bernarda Klarin, Nebojša Lakić, Marijana Jakuš, Zrinka Tomašić i Grgur Kovačić. U vrijeme bez pandemije škola organizira gostovanja i odlazak na plesna natjecanja, dvije godišnje produkcije, ogledne satove, plesne radionice eminentnih plesnih umjetnika za polaznike, plesne izvedbe vezane za razne sadržaje po gradu i brojna druga događanja.
Od ove godine su prijave online tako da se zainteresirani mogu prijaviti preko mrežne stranice škole i tamo popuniti prijavnicu. Prijave se otvorene do kraja svibnja, a zainteresirani se mogu i naknadno javiti, no moraju doći u tajništvo škole i ispuniti prijavnicu. Nakon 1. lipnja treba pogledati stranicu škole na kojoj će pisati točan termin audicije za svakog budućeg đaka. Na prijemnom ispitu provjeravaju se tjelesne predispozicije učenika, plesnost, sluh i ritam. Zbog toga je potrebno pripremiti bar jednu pjesmicu te doći prikladno obučen za tjelesni rad. Sam prijemni ispit je u subotu, 12. lipnja od 9 do 14 sati.