Harmoniji i pijanina za novigradsku djecu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
novigrad
Koncert je održan u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novigradu

Hrvatski kulturni klub iz Zagreba u nedjelju je u Novigradu u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije organizirao koncert opernih solista u povodu donacije dvaju harmonija i pijanina općini Novigrad. Jedan pijanino i harmonij bit će smješteni u osnovnoj školi u Novigradu, dok će druga dva instrumenta biti na raspolaganju djeci u Pridragi. Namjera donatora je omogućiti što bolje i potpunije glazbeno obrazovanje djece, posebno na područjima koja su bila zahvaćena ratnim događanjima.
- Naša namjera je da ovom donacijom barem malo pripomognemo duhovnom i glazbenom rastu novigradske djece. Prema mom mišljenju, djeca i mladi, posebno iz manjih mjesta, izvor su hrvatske inteligencije i želimo im omogućiti da im glazba obogati i uljepša život, rekao nam je Šime Šimatović, predsjednik Hrvatskog kulturnog kluba.
Šimatoviću kao predsjedniku Hrvatskog kulturnog kluba pripadaju velike zasluge za ovu donaciju, a valja spomenuti i Slobodana Kaštelu, tajnika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koji je Šimatovića upoznao s Novigradom i ukazao na njegove potrebe.
Načelnik Općine Novigrad Joso Klapan otvorio je koncert i tom je prigodom izjavio da se nada da će Novigrad u budućnosti dati bar jednog nadarenog pijanista:
- U posljednjih šest godina Hrvatski kulturni klub provodi različite kulturne akcije. Prema njihovoj procjeni ovo je plodno tlo za kulturni rast i razvoj. Ovom donacijom želi se pospješiti glazbeni razvoj djece, koja nose traume ratnih događanja. Ako samo jedno dijete postane nadareni pijanist ili solist, to je velik uspjeh i upravo je to namjena ovih instrumenata, rekao je Klapan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno