Klapska pjesma "osvojila" benkovački kraj

Slika korisnika admin
Autor: 
benkovac_klape
Mile MARIĆ
Zajednička izvedba pjesme "Croatio iz duše te ljubim"

U starohrvatskoj utvrdi Kaštel Benković je u sklopu proslave Dana grada Benkovca i Benkovačkog kulturnog ljeta održan 2. susret klapa pod nazivom Večer klapske pisme. Susret klapa okupio je veliki broj poklonika klapskog pjevanja te je prostor ispod starog kestena u utvrdi Kaštel Benkovića bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Nakon pozdravnih riječi upućenih organizatoru i pokrovitelju, sponzorima i mnogobrojnim ljubiteljima klapske pjesme, radijski voditelj Mihovil Mijo Brkić najavio je nastup klape Asseria iz Benkovca, koja je izvedbom pjesama "Ti si lipa, moja Mare"; "Divojka je ruže brala" i "Ludo more" otvorila 2. susret klapa, a njihov je nastup nagrađen gromoglasnim pljeskom okupljenih koji nisu skrivali simpatije za domaću klapu. U nastavku je nastupila mješovita klapa Kožino ("Moja jube", "U našeg Marina" i "Tri cure"); muška klapa Pakoštane ("Serenada", "Plakale su tvoje oči" i "Čeka me Dalmacija"); zatim ženska klapa Burin - Bigrad n/M ("Ne pitam ti biser zlato", "Gori more" i "Dancing Queen"), muška klapa Arbanasi ("Rumen đule", "Murtilica lipo cviće" i "Oj, slaviću"); te muška klapa Ardura - Zadar ("Uljenica moje matere", "Je da bis mi rastvorila" i "'vo je naša zem'ja").

Na oduševljenje publike, kao finale Večeri klapske pisme u zajedničkoj izvedbi svih sudionika, ali i publike, starohrvatskom utvrdom Kaštel Benković odjekivala je pjesma "Croatio iz duše te ljubim". Što na kraju reći nego da je to bila jedna zaista lijepa i nezaboravna večer, večer prodora klapske pjesme u benkovački kraj koji ju je, što je dokazano na Kaštel Benkoviću, prigrlio svim srcem.  Da večer bude obogaćena i obilatim dalmatinskim stolom od pršuta, sira, ribe s gradela i uz, naravno, dalmatinsko vino, pobrinuli su se članovi ŠRD "Sipa" iz Benkovca.

Spomenimo i organizatore ove iznimno ugodne i uspješne večeri klapske pjesme u Benkovcu - Turističku zajednicu grada Benkovca i klapu Asseria, uz suorganizatore ŠRD "Sipa" i Udrugu žena "Maslina" - Benkovac. Sponzori večeri bili su pekarna "Andrea" - Perušić Donji, Vinarija Benkovac te Vodovod i odvodnja - Benkovac. Pokrovitelj događanja bio je Grad Benkovac, a medijski pokrovitelj Radio Benkovac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno