Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Povratak ljeta u velikom stilu

Autor: Z L

24.06.2008. 22:00
Povratak ljeta u velikom stilu

Foto: Filip BRALA



– Da je ocjena jedan od sto,  dobili bi 200. Šteta što je  kratko trajalo, riječi su jednog od sudionika Sabuše.
 Sabuša je ove godine okupila više stotina ljudi. I dok se  prošle godina Sabuša vratila  “na mala vrata”, ove godine  bio je to povratak u velikom  stilu.
 Većina je u uvalu Sabuša u  Kukljici stigla na biciklama,  bilo je kvarova, no svi su  otklonjeni zahvaljujući spretnim letećim serviserima iz  Calimero bike shopa na Ljepotici.
 Ni ove godine nisu izostali  policajci na biciklima koji su  pratili bicikliste kako bi svi  sretno stigli na cilj.
 Osim na biciklima u uvalu  Sabuša se dolazilo i na brodovima: neki su stigli i na  morskom skuteru, a bilo je i  jahti, jedrilica itd.
 Sabušu 2008. obilježila je  vrhunska atmosfera. Ove godinesu nastupili rock bendovi  Time Treacheri i Plan B, a u  plesu u plićaku guštalo se i uz  glazbu Tamare i Davora,  DJ-eva Radija 057. Najsretniji su se kući vratili s novom  biciklom. Naime, u maštovitim nagradnim igrama dodijeljene su čak tri bicikle.
 Mještani Kukljice goste su  razveselili popularnim cijenama i dobrom ponudom  sendviča, srdela, hamburgera,  vode i sokova što je dobro  došlo nakon nekoliko sati  praćkanja u moru.
 Oni koji nisu mogli doći  organizirano trajekom koji je  iz Zadra krenuo u 9.30 pridružili su se u Sabuši u  popodnevnim satima. Vrhunac Sabuše priredili su mladi  zadarski rokeri Plan B i Time  Treacheri koji su zapalili uvalu. Nakon toga svi su se sa  zadovoljstvom gibali uz aqua  aerobik u popularnoj pješčanoj uvali.
 Uz najmlađe, bilo je i  čitavih obitelji na biciklama,  a organizatori se nadaju kako  će se sljedeće godine pikniku  pridružiti još više obitelji na  biciklama.
– Izuzetno smo zadovoljni  ovogodišnjom Sabušom, dogodine očekujemo još više  biciklista, zahvaljujemo svima  koji su pomogli, Općini Kukljica i tamošnjoj Turističkoj  zajednici te posebno Zadarskoj županiji. Nadamo se da  će dogodine više institucija  prepoznati ljepotu ove manifestacije kojom na najprimjereniji način obilježavamo  početak ljeta, rekla je Igris  Smrkinić, izvršna direktorica  Radija 057.
Zadovoljni sudionici Sabuše organizatoru Radiju 057  poručili su da bi bilo najbolje  da Sabušu ponove što prije,  po mogućnosti već ovo ljeto.
 Ipak, slijedeća Sabuša na  redu je najvjerojatnije dogodine već po dobroj tradiciji  u prvim danima omiljenog  godišnjeg doba – ljeta.