Veslačka regata drvenih brodova

Slika korisnika admin
Ugrinic_vesla
Adam VIDAS
U regati gajeta na vesla sudjelovale su tri gajete sa po četiri veslača i još tri promotivne gajete

Sa startom u Ugriniću podno brda Ćokovac na Pašmanu, na kojem je benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana, održana je veslačka regata u kojoj su sudjelovale tri gajete s po četiri veslača i još tri promotivne gajete. Svi su se natjecatelji borili za što brži dolazak u Kraj kod samostana Sv. Duje koji je imao ulogu cilja regate.

Prvo mjesto osvojila je gajeta u vlasništvu udruge "Latinsko idro" iz mjesta Betina sa Murtera koja je ujedno poznata i po tome što će uskoro predstavljati Hrvatsku na Festivalu mora i mornara u francuskom gradu Brestu.

Pobjedničku posadu činili su Nado Pleslić, Edi Jakovčev, Zoran Jušić i Mate Turčinov. Druge dvije gajete bile su iz mjesta Ugrinić i iz mjesta Pašman, a osim mramorne statue koju su kao nagradu dobili članovi svih gajeta, pobjednička gajeta je dobila i živo janje.

- Naša udruga je uspjela po prvi put organizirati ovakvu regatu i u Zadarskoj županiji i to, s obzirom na interes, možemo reći, veoma uspješno. Ako ništa drugo, zadovoljni smo ostvarenom atmosferom i nezaboravnim druženjem, a s obzirom da nam gosti obećaju dolazak i iduće godine, sigurni smo da će ovaj događaj prerasti u tradiciju, kazao je Branislav Mađerić, u ime udruge "Drveni brod", istaknuvši kako im je najveća želja ovu regatu pretvoriti u još ljepšu i brojniju te doseći županijsku razinu.

Regata je održana u okviru manifestacije "Oštrin idron i trevom na kunjkaru", na kojoj su se dan ranije natjecali drveni brodovi s latinskim idrom i jedrom s trevom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)