Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Goluža: Cilj je izbjeći Francuze

24.06.2012. 22:00
Goluža: Cilj je izbjeći Francuze


– U skupini možemo „kiksati”, ali u križanju se zna da poraz znači odlazak kući. Zato u toj utakmici ne smijemo posustati, bez obzira s kim igrali – naglašava Goluža
Okupljanjem u hotelu Kolovare hrvatska rukometna reprezentacija danas je započela drugi dio priprema za Olimpijadu u Londonu. „Kauboji” će nakon testiranja na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te bazičnih treninga na Rogli u Krševanovom gradu formu nastaviti brusiti do nedjelje i kratkotrajnog odmora pred odlazak u Poreč.
– Plan je nastaviti tamo gdje smo stali na Rogli te poraditi na obrani, polukontri i, naravno, snazi. Očekuje nas dosta posla, a nakon Zadra u Poreču ćemo naglasak staviti na rad s loptom i uvježbavanje napada – upoznaje nas izbornik Slavko Goluža.
Karlovac će od 16. do 23. srpnja biti posljednje odredište naših rukometaša uoči odlaska u britansku prijestolnicu. Tamo ih u skupini B očekuju ogledi sa Španjolskom, Mađarskom, Srbijom, Danskom i Južnom Korejom – momčadima koje snagom i reputacijom najavljuju tešku borbu za svaki bod.
– Ždrijeb je takav kakav jest i mi ne možemo utjecati na njega. Zapali smo u težu grupu, međutim ne smijemo se s tim zamarati, nego ići iz utakmice u utakmicu kako bismo na kraju sakupili što više bodova te po mogućnosti dobili – uvjetno rečeno – slabijeg suparnika u sljedećoj fazi. Cilj je izbjeći Francusku, bez obzira što smo zadnji susret protiv njih odradili jako dobro i pobijedili ih. U skupini možemo „kiksati”, ali u križanju se zna da poraz znači odlazak kući. Zato u toj utakmici ne smijemo posustati, bez obzira s kim igrali – naglašava Goluža kojeg smo upitali i priželjkuje li uzvrat Srbiji za poraz na prošlom Europskom prvenstvu.
– Ne opterećujem se s time. Bitno je pobijediti, a što je bilo, bilo je. To je utakmica kao i svaka druga u kojoj će cilj uzeti bodove. Budemo li se zamarali s tim stvarima neće biti dobro.