Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hajduk pobjednik, Zadar treći

24.06.2012. 22:00
Hajduk pobjednik, Zadar treći


U organizaciji HNK Velebita, pod pokroviteljstvom Grada Benkovca odigran je 12. nogometni turnir “Sveti Ante Benkovac 2012.” za rođene 2000./01. godine. Ovaj tradicionalni turnir mladih iz godine u godinu bilježi sve veću popularnost te privlači pozornost mnogih klubova. Ove godine na turniru je nastupilo osam momčadi podijeljenih u dvije skupine. Tako su u skupini A nastupili Velebit, Hajduk, Međimurje i Belišće, a u skupini B Zadar, Slaven Belupo, Šibenik i Varaždin. Nakon izlučnih natjecanja u finalu su se sastali najbolji po rezultatima – Hajduk i Međimurje. Navijačka skupina Varaždina je cijelo vrije bodrila svoje igrače te su od organizatora nagrađeni botiljama benkovačkog vina.
– Sve je bilo na visokoj razini, kako organizacija tako i sistem natjecanja. Mnogo sam turnira prošao, no ovaj mi je jedan od najboljih. Moj klub sigurno će dolaziti i sljedećih godina – kazao je Mile Petković.
– Nije nam bilo žao napora, truda i marljivog rada kada su djeca zadovoljna – istaknuo je dopredsjednik Velebita Ivica Šestan.
U finalu su se sastali Hajduk i Međimurje, a Hajduk je slavio nakon jedanaesteraca.
– Zahvaljujem organizatoru na svemu lijepom doživljenom u Benkovcu, a svojim dečkima na borbenosti i osvajanju pokala – rekao je trener Hajduka Boris Marin.
I u dvoboju za treće mjesto pobjednika su odlučili udarci. Za najboljeg igrača turnira izabran je Jakov Pintarić (Međimurje). Najbolji strijelac je Roko Baturina (Hajduk) s 9 zgoditaka, a vratar Vice Baždarić (Zadar). Fair play momčad je Varaždin.
Rezultati
Skupina A: Velebit – Belišće 6:0, Hajduk – Međimirje 5:1, Belišće – Međimurje 0:8, Velebit – Hajduk 0:7, Hajduk -Belišće 7:0, Međimurje -Velebit 5:1.
Skupina B: Zadar – Varaždin 0:1, Slaven Belupo – Šibenik 1:4, Varaždin -Šibenik 2:0, Zadra – Slaven Belupo 0:2, Slaven Belupo – Varaždin 1:4, Šibenik – Zadar 5:1. Polufinale: Hajduk – Zadar 3:0, Varaždin – Mađimurje 1:3.