Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Real Madrid nudi 30 milijuna funti

24.06.2012. 22:00
Real Madrid nudi 30 milijuna funti


Za hrvatskog reprezentativca najozbiljnije se zanimaju madridski Real, Manchester United i PSG. Jose Mourinho je, navodno, najviše zagrizao, Madrižani Tottenhamu nude 30 milijuna funti
Luka Modrić donio je konačnu odluku:
– Odlazim iz Tottenhama – poručio je hrvatski veznjak čelnicima kluba s White Hart Lanea, što znači da će uskoro početi utrka velikih klubova za uslugama “plavoga anđela”. Za Modrića se najozbiljnije zanimaju madridski Real, Manchester United i PSG. Jose Mourinho je, navodno, najviše zagrizao, Madrižani Tottenhamu nude 30 milijuna funta. Pritom, kako navodi “Marca”, Mourinhova želja za dovođenjem Modrića toliko je izražena da je veliki portugalski stručnjak spreman osobno ga nazvati na telefon i nagovoriti ga da postane igrač “kraljevskoga kluba”.
Predsjednik Reala Florentino Perez svjestan je činjenice da dovođenje Modrića, kojega ugovor sa Spursima veže do 2016. godine, neće biti nimalo lagan posao. Tim više što će pregovarati s Danielom Levyjem, koji je poznat po svojim principima. Modrić je, uostalom, još prošloga ljeta izrazio želju za odlaskom, potencijalnih novih poslodavaca bilo je na pretek, ali Harry Redknapp, koji je tada snivao snove o napadu na titulu premierligaškoga prvaka, nije, naravno, želio ni čuti. Uvjerio je Levyja da bi prodaja bila pogubna i Luka je ostao na White Hart Laneu. Redknapp je bivši, a Levyju silno treba novac za pojačanja, jer ne želi još jednu sezonu ostati bez elitnoga europskoga klupskoga nogometnoga natjecanja. Levy, međutim, nema namjeru cijenu spuštati niže od 28 milijuna funta.
Doduše, teško je povjerovati da bi novac trebao Perezu predstavljati veliki problem, godišnji budžet Reala ionako raste iz sezone u sezonu. Uostalom, prema pisanju “Marce”, tri su glavna razloga zašto Perez i društvo sa Santiago Bernabeua smatraju da je dovođenje Modrića pravi posao. Broj jedan: riječ je o igraču koji dolazi iz vjerojatno najjače europske lige, broj dva: njegove igračke kvalitete nikad nisu bile sporne i treće: u srpnju će napuniti tek 27 godina. Modrićevi aduti tiču se činjenice da može igrati na više pozicija u momčadi (playmaker ili zadnji vezni u paru s Xabijem Alonsom).
Pitat će se, naravno, i Modrića. Zašto Real, a ne Manchester United ili PSG? Novac će, naravno, kao i uvijek biti od iznimnoga značaja, iako neće imati presudnu ulogu. Što god odlučio, neće pogriješiti s obzirom na to da će sva tri kluba iduće godine igrati u Ligi prvaka. Ipak, uz dužno poštovanje prema Unitedu i PSG-u, Real je samo jedan. Može li se uopće odbiti ponuda sa Santiago Bernabeua?